Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto kauden viimeisen pelin jälkeen: "Se on ihan se ja sama ketkä pelaavat"

Helsinki Seagulls päätti kouvolalaisten kauden neljännessä puolivälieräottelussa Mansikka-aholla. Teemu Knihtinen palasi parketille hienolla tavalla.

Katja Juurikko

Kouvojen päävalmentajan Jyri Lehtosen kasvoilta on luettavissa, ettei erotuomari Ari Malkamäellä ollut paras iltansa Mansikka-aholla.

Kouvojen korisliigamiehistön kausi päättyi sunnuntaina Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kotijoukkue hävisi kolmannen kerran peräkkäin Helsinki Seagullsille, joka eteni välieriin otteluvoitoin 3—1.

Kouvot oli saanut kokoonpanoonsa uransa ehdottomasti parasta korisliigakautta pelaavan Teemu Knihtisen, mutta vastaavasti menettänyt telakalle Arttu Saarijärven.

Ykköspelintekijä Tuomas Hirvonen ja ykkössentteri Thomas Gipson III olivat niin ikään edelleen sivussa, joten lähtökohdat neljänteen puolivälierään olivat kaikkea muuta kuin suotuisat.

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto (6/12) oli taiston tauottua pettynyt.

— Ammattiurheilijana en ikinä koe olevani niin altavastaaja, että hyväksyisin tappion tai olisin yllättynyt siitä, että voimme menestyä. Halusin vain voittaa tämän pelin ja koko joukkue halusi voittaa.

— Se on ihan se ja sama ketkä pelaavat. Viisi jätkää tarvitaan kentälle. Se meillä oli ja se antoi meille mahdollisuuden voittaa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen ei lähtenyt etsimään putoamisen syitä sairaslistalta.

— Pelikausi päättyi, se on totta. Viikon kuluttua jatkamme harjoittelua.

— Vähän samanlainen fiilis tässä on kuin muutama kausi sitten, kun putosimme kahdesti peräkkäin Bisonsille ja voitimme seuraavalla kaudella mestaruuden, Lehtonen heitti.

Knihtisen hieno paluu


Läpimurtokauden Korisliigassa pelannut Teemu Knihtinen (21/5/3 syöttöä) palasi kentälle ja veti todella kovan matsin. Knihtinen pyöritteli hyökkäyspäässä Seagullsin Jermaine Marshallia miten tahtoi.

— Ensinnäkin haluan sanoa, että iso hattu päästä Kouvoille. Se on huikea joukkue, josta aina joku uusi pelaaja nousee esille. Nyt se oli Teemu Knihtinen, Seagullsin luotsi Mikko Larkas kehaisi.

Knihtisen ohella myös Jamie Skeen (22/9) onnistui erinomaisesti. Skeen punnersi Tuukka Kotin sitkeästä vartioinnista huolimatta maalialueen kakkoset 80-prosenttisesti sisään.

Wayne Bernard heitti 15 pistettä, mutta kolmosen pisteen kaaren takana oli vaikeaa. Varjojen mailla laahustanut Drew Brandon ei puolestaan tehnyt 12 minuutissa pisteen pistettä ja esitys oli todella vaatimaton.

Seagullsin parhaita olivat Jermaine Marshall ja Tuukka Kotti (18/7/5 syöttöä), joista jälkimmäinen nakutteli puolimatkan kakkosia sisään kovalla tarkkuudella.

Tarkkuus oli sen sijaan aika ajoin kateissa ottelun erotuomarikolmikolta. Ari Malkamäen ”huippuhetket” olivat Kouvojen penkille puhallettu tekninen virhe ja yritys hyväksyä Seagullsin kori, jossa pallo ei ikinä mennyt edes renkaan läpi.

Oma lukunsa oli tietysti Jukka Mustapää, joka otti Valtteri Leinolta vapaan kolmosen pois pönöttämällä lokkien kuudentena puolustajana Leinon edessä.