Tehoton KooKoo jäi nollille — ”Ei vaan päästy ihan tarpeeksi hyvin parhaille paikoille”

Paluumuuttaja Jesse Puljujärven yksilötaito ja nuoren Justus Annusen torjunnat takasivat vierasvoiton Kärpille.

Johannes Wiehn

KooKoolla oli kaikki pelissä lauantainakin. Puolustaja Peetro Seppälä näyttää mallia ja uhrautuu Kärppien Sami Anttilan edessä.
KooKoolla oli kaikki pelissä lauantainakin. Puolustaja Peetro Seppälä näyttää mallia ja uhrautuu Kärppien Sami Anttilan edessä.

Oulun Kärpät kävi lauantaina katkaisemassa Kouvolan KooKoon viiden pelin mittaiseksi venyneen voittoputken Liigassa numeroin 0—1 (0—0, 0—1, 0—0) yli 4 400 katsojan edessä. Todennäköisesti Kouvolan jäähallista poistui eilen vain tulokseen pettyneitä katsojia. Peli oli hieno.

Samalla meni poikki lokakuun alussa KooKoon riveihin palanneen laitahyökkääjän Toni Kähkösen tähän asti tappioton tili.

Tänään KooKoo oli parempi ja nähtiin kolikon toinen puoli. Onni oli tänään meidän puolella. — Mikko Manner

— Pelattiin todella hyvä peli muuten, mutta nolla maalia. Paikkoja oli, mutta olimme todella tehottomia, Kähkönen arvioi KooKoon iltapuhdetta.

Kähkönen osui naulan kantaan. Joukkueet tarjoilivat erinomaista kiekkoviihdettä yhdestä maalista huolimatta.

— Meillä on ollut tosi hyvä flow päällä ja me jatkettiin siitä tänäänkin. Liikuttiin edelleen paljon ja puolustettiin hyvin. Voimme mennä pystyssä päin kotiin, Kähkönen arvioi.

KooKoon avausmaali jäi piippuun

Kärpillä oli käynnistysvaikeuksia. Tai paremminkin KooKoo pakotti vieraansa ottavaksi osapuoleksi viiden pelin voittoputken tuomalla itseluottamuksella. Kärpillä oli Kouvolaan saapuessaan kolmen jatkoaikatappion lasti harteillaan.

— Meillä oli alla kolme katkeraa tulosta, vaikka on pelattu hyvin. Mutta tänään KooKoo oli parempi ja nähtiin kolikon toinen puoli. Onni oli tänään meidän puolella, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi.

Kun KooKoo ei saanut aikaan tärkeää avausmaalia lukuisista hyvistä paikoista huolimatta, otti Kärppien ykköskenttä ja Jesse Puljujärvi aloitteen haltuunsa. Vastuu kasvoi ja vaihdot pitenivät mitä kauemmin ottelu eteni maalittomana.

Toisen erän puolivälissä ”Puljun” salamannopea rannelaukaus oli liikaa huippupelin torjuneelle KooKoon Henrik Haukelandille. Juho Lammikko siirsi kiekon siniviivalta Puljujärvelle, joka jatkoi pystysyötön melkein suoraan syötöstä maalin etukulmaan.

— Kärppien ykköskentällä on spesiaalitaitoja ja maalivahti Justus Annunen pelasi erinomaisen ottelun, KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas tiivisti pelin ratkaisun.

Johannes Wiehn

KooKoon Trevor Mingoia kamppailee aloituksessa Kärppien kokeneen Mika Pyörälän kanssa.
KooKoon Trevor Mingoia kamppailee aloituksessa Kärppien kokeneen Mika Pyörälän kanssa.

Neljäs peräkkäinen nollapeli

Torjuntavastuun slovakialaisen Patrik Rybarin kanssa jakava Annunen pelasi neljännen peräkkäisen nollapelin. Putki alkoi vajaa kuukausi sitten Raksilassa Ilvestä vastaan. Vieraissa Annunen on pitänyt nollilla SaiPan, Jukurit ja nyt KooKoon.

Annunen sai korvaamatonta apua Kärppien viisikoilta varsinkin joukkueen puolustaessa ihailtavan tiiviisti maalin johtoaan.

— Kärpät puolustaa maalin edustaa niin hyvin, että me ei vaan päästy ihan tarpeeksi hyvin parhaille paikoille, Kähkönen näki.

Viime kaudella 24 tehopistettä (13+11) tehneen Kähkösen saldo näyttää vielä nollaa kuuden pelatun pelin jälkeen.

— Harjoittelin hyvin ennen Kouvolaan tuloa, mutta nopeus on peleissä erilainen kuin treeneissä. Jossain tilanteissa käyn vielä hitaalla. Pääasia, että joukkue pelaa hyvin. Näin kun jatketaan, voittoja tulee varmasti, Kähkönen sanoi.

Ottelun ratkaisu

KooKoon pelaajille kirjattiin 53 laukausta. Maalivahti Justus Annunen torjui tiiviin puolustuksen takana kaikki KooKoon yritykset. Ratkaisevinta oli, että KooKoo jätti käyttämättä noin viisi avopaikkaa, eikä onni suosinut irtokiekoissa.

Sumulaakson tähti

Eilisen perusteella voi arvioida, että NHL:n Edmonton Oilersin vuoden 2016 ykköskierroksen (4.) varaus Jesse Puljujärvi pelaa väärässä sarjassa. Aika näyttää, mikä superlupauksen lopullinen osoite jääkiekkokartalla on.

Illan lämäri

Kouvolaan lokakuun alussa palannut laituri Toni Kähkönen tämän kauden KooKoosta: ”Mun mielestä meillä on nyt yhtenäinen joukkue, joka yrittää puolustaa liikkeellä ja karvata ylhäältä. Se on näkynyt hyvällä tavalla”.