Kopla jätti IPV:n tylysti nollille — Kahdesti kotiuttanut Toni Laakso takaisin räpylähommiin: ”Ulkopeliin oli mukava palata, vaikka jouduinkin menemään etukentälle”

Joonas Tapaninen

KPL:n lukkari Janne Kivipelto pelasi hienon ottelun lautasen äärellä. Tässä Kivipellon syötöstä napyä taiteilee IPV:n Joona Sikiö.
KPL:n lukkari Janne Kivipelto pelasi hienon ottelun lautasen äärellä. Tässä Kivipellon syötöstä napyä taiteilee IPV:n Joona Sikiö.

Satunnainen imatralaiskatsoja saattaisi tulkita Kouvolan Pallonlyöjien edustusmiehistön otteet Superpesiksessä ailahteleviksi. Runsaat kaksi viikkoa sitten Imatran Pallo-Veikkojen käsittelyssä Ukonniemessä uponnut KPL esitteli torstaina toista äärilaitaa.

Yhteistä kaksikon Ukonniemen kohtaamisille oli se, että KPL teki kaikilla neljällä jaksolla kaksi juoksua. IPV:n avauspelin täyden kymmenen juoksun hurma hyytyi torstaina juoksuttomuuteen lukemilla 0—2 (0—2, 0—2).

— Pelimme on nyt korkeammalla tasolla. Edellinen vierailu sattui henkisestikin hankalaan vaiheeseen, kuvaili ulkopeliin sairauslomansa jälkeen palannut Toni Laakso.

— Kotiuttamisemme oli nihkeää. Onneksi saimme sentään neljä juoksua. Ulkopeliin oli mukava palata, vaikka jouduinkin menemään etukentälle, kommentoi Laakso viitaten ykkösvahti Sasu Toikan sairausloman jatkumiseen.

KPL oli kolmostilanteissa edellä maltillisesti 13—9. Toki joukkueen ulkokentällä ei ollut kahta edellisvierailulla nähtyä junioria, kun Laakso ja jokerin roolista polttolinjalle ylennetty Matti Saukko täyttivät yhdeksikön.

— Saimme nyt pikkaisen isomman tilannemäärän. Antti Hartikainen (kärkilyönnit 7/8) ja Juho Hacklin (7/8) tekivät tilanteita oikeille miehille. Janne Kivipelto pelasi lukkarina vahvan ulkopelin, kuvaili pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Pesu toi kaksi

Kopla voitti avausjakson kolmella sisävuorolla. Laakso löi vitonen hihassaan kaksi juoksua kotiuttaessaan Saukon lyhyellä lyönnillä ja Ville Pesun merkkaamattomalla kakkoskumuralla.

Toisella jaksolla kahden kotiutuksen mies oli numero kuusi Matti Latvala.

Juoksut toivat molemmilla jaksoilla kertaalleen kotipesään kiirehtineet Saukko ja debyyttikauttaan pääsarjassa pelaava jokeri Pesu, 23.

Pesu oli edellisellä Ukonniemen vierailulla surullisen hahmon roolissa, kun IPV rokotti KPL-kasvattia kakkosrajasta.

Kolmea peliä lukuun ottamatta kauden ottelut pelannut Pesu nosti kahdella juoksulla tuotujensa määrän kahdeksaan. Juoksuissa oli plussaa kiihdyttäminen kotipesään merkkaamattomilla kotiutuksilla.

— Ne olivat niin hienoja lyöntejä, että olisin voinut tulla pystyssä loppuun asti, naurahti syöksyen kotipesään saapunut Pesu.

Vekaranjärven maisemissa kouluaikaan asuneen ja siellä nykyisin työskentelevän Pesun kehittyminen on tapahtunut tavanomaista myöhemmin. Hän debytoi suomensarjassa jo 16-vuotiaana, mutta sille tasolle pelit jämähtivätkin tähän kauteen asti. Suomensarjassa Pesun tilastot näyttävät 77 ottelussa 10+15 lyötyä ja 122 tuotua juoksua.

Suomensarja ei todellakaan ole enää oikea paikka nykyiselle kokille. Lahden Mailaveikoissa Pesu on tuonut tällä kaudella seitsemässä ottelussa 24 juoksua.

— Olen ollut aina sisäpelissä kärjessä. Ulkona olen pelannut etukentällä, mutta Superpesiksessä kakkospesälläkin lyönnit tuntuvat tulevan lujaa. On vain opittava kestämään ne lyönnit.