KooKoon A-nuoret kohtaavat TPS:n — Osa junnuista pelaa myös miesten Liigassa

Jussi Lopperi

Tällä kaudella liigadebyyttinsä tehnyt Joonas Oden on kantavia voimia KooKoon A-nuorten joukkueessa.

KooKoon A-junnujen riveihin kuuluvat Santeri Salmela, Peetro Seppälä, Joonas Oden ja Sami Tamminen ovat pelanneet pelejä tällä kaudella myös miesten Liigassa.

Harjoituksia ja pelejä varmasti riittää, sillä tästä nelikosta eniten pelejä molemmissa sarjoissa pelanneella Odenilla on allaan jo pitkälti yli 20 peliä.

— Ollaan pyritty siihen, että jokaiselle pelaajalle tulee yksi lepopäivä viikossa. Aina se ei kuitenkaan onnistu, KooKoon A-nuorten päävalmentaja Jari Kauppila toteaa.

Kymmenen ottelua miesten Liigassa pelannut Tamminen ja kahdeksan pelin Salmela eivät vielä ole avanneet näissä otteluissa pistetiliään. Samoin kahdeksan ottelua pelannut Oden on tilastoinut syöttöpisteen. Seppälä on pelannut viisi ottelua ilman pisteitä.

— Nuoret tykkäävät pelata miesten mukana ja he palautuvat nopeasti. Jokainen pelaaja ansaitsee peliaikansa harjoitusten mukaan, Kauppila muistuttaa.

Lupaavien jääkiekkoilijoiden opiskelu kuitenkin kärsii ja harjoittelu syö suuren palan nuorten opiskeluajasta.

— Opiskelu on todella haasteellista, koska harjoitukset alkavat aamulla ja loppuvat iltapäivällä. Jotkut pelaajat opiskelevat parhaansa mukaan kotoa käsin.

Katso TPS-peli Kouvola Sanomien verkkosivuilta

KooKoon A-nuoret ovat matkustaneet viikonlopuksi Raumalle turnaukseen, joka on osa jääkiekon nuorten SM-liigaa. Sunnuntaina ottelun toiseksi osapuoleksi asettuu Turusta matkustava TPS. Voit katsoa pelin sunnuntaina suorana Kouvolan Sanomien verkkosivuilta.

Joukkueet kohtasivat viimeksi 15. syyskuuta Turussa, jossa KooKoo antoi TPS:lle selkäsaunan lukemin 1—5. Paras pistemies voittajajoukkueelta oli hyökkääjä Joonas Oden pisteillä 2+1=3.

Kouvolan Sanomissa nähtävä lähetys on kaikki nuorten SM-liigan ottelut näyttävän Ruudun lähetys. Lähetyksessä ei ole selostusta.