Nitropurkkien kannet paukkuivat Mansikka-ahon kiihkeässä illassa —Kouvojen Severi Kaukiainen ja Silas Melson naulasivat kylmähermoisesti Lahti Basketballin nurin: ”Lopussa se oli kolikonheittoa ja nyt olimme onnekkaampia”

Jussi Lopperi

Kouvojen ratkaisija Silas Melson nostaa näyttävästi kakkosen sisään. Melson kuritti Lahti Basketballia 22 pisteen edestä.
Kouvojen ratkaisija Silas Melson nostaa näyttävästi kakkosen sisään. Melson kuritti Lahti Basketballia 22 pisteen edestä.

Kouvot ja Korisliigan nousijajoukkue Lahti Basketball järjestivät keskiviikkona Mansikka-aholla sellaisen jännitysnäytelmän, ettei paremmasta väliä.

Lahti Basketball näytti voittajalta kahdesti ottelun aikana. Ensimmäisen kerran varsinaisen peliajan viime sekunneilla ja toisen kerran 20 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Kovissa liemissä keitetty Kouvot nousi kuitenkin kahdesti sillasta ja punnersi lopulta mahtavaan 84—83-voittoon. Varsinaisen peliajan lopun kylmähermoisen Severi Kaukiaisen ja jatkoajan kaamealla kolmosellaan matsin ratkaisseen Silas Melsonin rintapieleen oli helppo lyödä parketin sankarin arvomerkit.

— Lopussa se oli kolikonheittoa ja nyt olimme onnekkaampia, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja puhalteli pelin jälkeen.

Tappioputkessa lipuvan Lahti Basketballin Tuomas Hirvonen (9/3/2s) myönsi, että häviöt rassaavat nousijaa nyt toden teolla.

— Nyt kokeillaan aika lujalla otteella tätä meidän joukkueen vahvuutta ja yhteishenkeä. Tiukkoja matseja on ollut, mutta tämä kyllä kruunasi kaiken. Ensin Severi (Kaukiainen) tasoittaa hienolla heitolla ja sitten (Silas) Melson painaa kovan kolkin sisään. Onnittelut Kouvoille voitosta, Hirvonen kommentoi.

Hirvonen palasi Mansikka-aholle nyt ensimmäisen kerran vastustajan peliasussa.

— Ehkä pari perhosta oli vatsanpohjalla enemmän kuin normaalisti ennen ottelua. Mutta oli kiva palata Manskarille. Oli lämmin vastaanotto, kiitos siitä.

Jussi Lopperi

Duke Shelton ja Devante Wallace käsikynkän tahdissa.
Duke Shelton ja Devante Wallace käsikynkän tahdissa.

Jäätävä Wallace

Kouvolalaisjoukkue oli kaatumassa lahtelaisten peräti 33 pistettä heittäneeseen Devante Wallaceen (33/5), joka tuntui kiskovan kaaren takaa pallon pohjaan aina kun joukkueensa sitä tarvitsi.

— Wallace veti yhdeksän kolmosta sisään, joten ei se puolustus ihan nappiin mennyt, Oja myönsi.

— Siinä oli huonoa kommunikaatiota ja huonoa sijoittumista. Siinä ovat ne kaksi virhettä, joita siinä puolustuksessa voi tehdä, Oja selvitti.

Kaaren takaa tilaa sai myös kokenut Vesa Mäkäläinen (10/5/6s), jolle ei osunut tällä kertaa Kouvojen onneksi heittopäivä.

— Ei Mäkäläinen olisi saanut noin vapaasti kolmosia heittää. Siinäkin olimme aavistuksen onnekkaita. Mäkäläinen on kuitenkin 35—36 prosentin heittäjä ja nyt hän osui 1/9.

Työmies Barden

Kouvojen hyökkäyspään tehot lepäsivät paljolti Silas Melsonin (22/3/5s), Duke Sheltonin (21/13/3s) ja David Gonzalvezin (21/1/3s) varassa.

Toki onnistumisia vaadittiin myös järkälemäiset lukemat rakentaneelta Derrick Bardenilta, joka 12 pisteen lisäksi rouhi komeat 15 levypalloa ja riisti pelivälineen vastustajalta seitsemän kertaa.

Eikä olisi Kouvot päässyt edes jatkoajalle ilman Severi Kaukiaista (4/7/2s), joka kumautti kovan kakkosen sisään päätyrajakuvion päätteeksi.

— Se oli sellainen kuvio, jossa oli useampi optio. Kovan heiton poika (Severi Kaukiainen) pani sisään, Oja hehkutti.

Devante Wallace oli vieraiden ykköstykki. Tulitukea tarjosi etevämmin Jerry Evans Jr. (15/10).

— Pallo on pyöreä. Tolppa sisään, tolppa ulos, LaBan päävalmentaja Petri Welling heitti.

— Meillä oli 19 menetystä, joista Kouvot teki 24 pistettä. Aika isoja lukuja, jos meinaa koripallopelin voittaa.

Ottelun ratkaisu

Tarkkakätisen amerikkalaispelaajan Silas Melsonin illan kolmas onnistunut kolmonen lähti kaukaa kaaren takaa. Se oli Kouvojen voiton sinetti.

Manskarin tähti

Lahti Basketballin Devante Wallace tykitti peräti yhdeksän kolmen pisteen heittoa. Wallace ampui toisella puolikkaalla 22 pistettä ja koko ottelussa 33 pojoa.

Illan donkki

Kouvojen Severi Kaukiaisen päätä ei palellut varsinaisen peliajan lopussa. Kaukiainen sai pelivälineen haltuunsa ja upotti kotijoukkueelle elintärkeän kakkosen summerin soidessa.

Uusimmat uutiset