MyPa haki arvokkaan vierasvoiton EIF:stä — Voitto pitää toiveet sarjapaikan säilymisestä hengissä

Myllykosken Pallon taistelu sarjassa säilymisen puolesta jatkuu kiivaana, kun joukkue haki vierasvoiton EIF:stä. Voitto oli MyPalle vasta kauden kolmas.

Kari Huusari

MyPan Rony Huhtala avasi MyPan maalihanat Tammisaaressa. Arkistokuva heinäkuulta. Kuvassa myös EIF:n Joel Akpini.
MyPan Rony Huhtala avasi MyPan maalihanat Tammisaaressa. Arkistokuva heinäkuulta. Kuvassa myös EIF:n Joel Akpini.

MyPa ei halua antaa tuumaakaan periksi. Sarjapaikastaan taisteleva joukkue haki arvokkaan 3—2 (1—2) vierasvoiton EIF:stä ja piti toiveet sarjapaikan säilymisestä vielä hengissä.

22 pelatun ottelun jälkeen piste-ero TPV:hen säilyi kolmessa pisteessä. Edessä on vielä joukkueiden keskinäinen kamppailu. Viidestä viimeisestä ottelustaan MyPa saa pelata peräti kolme Saviniemessä.

Otteluun lähdettäessä MyPa oli tehnyt muutoksia kenttäryhmitykseensä.

Ensimmäinen puoliaika ei kuitenkaan paljoa lupaillut. Kotijoukkue heilutti verkkoa jo 62 sekunnin jälkeen, kun Daniel Rantanen laukoi kauden viidennen osumansa. Rantanen on tehnyt kaikki maalinsa MyPaa vastaan.

Läpi puoliajan altavastaajana ollut MyPa sai kuitenkin pelin tasoihin rangaistuspotkusta 39. minuutilla, kun Rony Huhtala kaadettiin. Mies ampui itse pallon varmasti verkkoon.

Jo heti seuraavalla minuutilla Huhtala karkasi toistamiseen läpiajoon, ja hänet kaadettiin, mutta tällä kertaa erotuomarin pilli ei soinut. Muutoinkin tuomarityöskentely herätti keskustelua.

— Näkemättä tilannetta videolta näytti se aivan selvältä pilkulta. Turha sitä on enää miettiä, kun voitto tuli, mutta olisi se antanut toisenlaisen lähtökohdan toiselle puoliajalle. Tänään kaikki kolme oranssipaitaa teki virheitä, jos niitä tekivät myös molemmat joukkueet, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoo.

EIF sai tehtyä vielä toisen maalinsa ennen puoliajan päättymistä. Tässäkin maalissa esityön teki Akseli Ollila. Tällä kertaa maalintekijä oli Daisuke Uemura, joka ohjasi pallon verkkoon takatolpalta.

Ohdakkeisesta tilanteestaan huolimatta MyPa nousi taistelemaan toisella puoliajalla. Se tuotti tulosta, sillä ensin 80. minuutilla Jussi-Pekka Rämä liukui poikittaissyötön maaliin, sitten Maksim Gussevin onnekas laukaus pomppi maaliin sekuntikellon näyttäessä aikaa 93.20.

— Makea voitto. Alku ei sujunut kuten olisimme halunneet ja teimme sitten hieman viilauksia. Lopulta tänään pallo pomppi meille. Kauheasti ei ole tällä kaudella pomppinut, Karjalainen huokailee.

— Olimme hyvin valmistautuneita tähän kamppailuun. Tiesimme tarkkaan sen, miten vastustaja pelaa. Muutimme hieman ryhmitystä, ja nyt saimme mukavasti maaleja aikaan, vasempana laitapuolustajana ahkeroinut Rico Finnäs iloitsee.

MyPan otteissa on ollut viime aikoina nähtävissä selvää nousujohteisuutta. Se on näkynyt tuloksissa, vaikka vasta nyt joukkue nappasi ensimmäisen voittonsa sitten kesäkuun 19. päivän.

— Olemme pelanneet viime aikoina hyvin ja parantaneet pelaamistamme viimeisellä kierroksella. Nyt joukkue sai uurastuksesta palkinnon hieman pomppujen kautta. Se voi olla iso juttu myös henkisesti jatkoa ajatellen, Karjalainen aprikoi.

Mikäli MyPa haluaa säilyttää sarjapaikkansa ensi kaudeksi, pitää ottaa vielä voittoja. Se on vaikeaa, jos jokaisessa ottelussa antaa vastustajan tehdä vähintään kaksi maalia.

— Puolustuspelaamista pitää vielä parantaa. Emme voi lähteä siitä, että meidän pitää tehdä kolme maalia. Omassa boksissa pitää olla aktiivisempi ja aggressiivisempi, Karjalainen sanoo.