Sudet Salibandy haluaa nostaa lajin ensi kaudeksi uudelle sarjatasolle Kouvolassa – Lohkovoitto häämöttää, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua

Tapio Ahlroth

Sudet Salibandy haluaa nostaa lajin ensi kaudeksi uudelle sarjatasolle Kouvolassa – Lohkovoitto häämöttää, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua

Sudet Salibandy pelaa toisena kautena peräkkäin 2. divisioonan Kaakkois-Suomen lohkon pudotuspeleissä. Kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi ottelua, Sudet johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Kosken Dynamoon.

Susien kauden voitto-tappiosaldo on 12–4. Sudet tempaisi ennennäkemättömän kahdeksan ottelun voittoputken ajanjaksolle 7.12.–21.2.

Sudet on jäänyt pisteettä vain kolmessa ottelussa.

Susien vastuuvalmentaja Tero Laurila on ollut edustusjoukkueen toiminnassa mukana syksystä 2002, eikä muista yhtä pitkää voittojonoa.

– Kauteen lähtö ei ollut helppo viime kauden jälkeisten muutosten takia. Nuoriso-osastomme eli 2003–04-syntyneet ovat parantaneet peliään koko ajan, ja kun saimme sairastuvan tyhjäksi ja muutaman täsmävahvistuksen, oli ainekset koossa vahvalle kaudelle.

Lohkokakkonen Kosken Dynamo voitti Sudet runkosarjan molemmissa keskinäisissä otteluissa: Hämeenkoskella 8–6 ja Kouvolassa 3–7. Molemmat joukkueet ovat voittaneet 12 ottelua ja tehneet 107 maalia. Dynamon puolustuspeli on ollut Susia parempaa, kun se on päästänyt 13 maalia vähemmän kuin kouvolalaisjoukkue.

– Dynamo on ollut meille menneet neljä vuotta todellinen piikki takalistossa. Vastustajan kotikaukalo on erilainen paikka pelata. Siellä he saavat pelata kotisalin vahvuuksilla suoraviivaista salibandya, Laurila analysoi.

Sudet kohtaa jäljellä olevissa runkosarjaotteluissa Hatsinan huomenna torstaina Mansikka-ahon hallissa ja PoNoVon kakkosjoukkueen ensi viikon perjantaina Lappeenrannassa.

Konkari Vainio paras pisteentekijä

Laurilan mielestä Susista löytyy tällä kaudella aiempaa enemmän pallollista osaamista.

Valmentaja huomioi, että joukkue on onnistunut pallonhallinnan ansiosta tuloksenteossa laajemmalla rintamalla kuin viime kaudella.

Sudet SB:n sisäisen pistepörssin kärkikolmikon muodostavat Mikko Vainio (19+6=25), Samu Raatikainen (12+10=22) ja Juuso Suotula (13+7=20).

Elmo Lavonen (4+14=18) ja Erno Kujala (6+11=17) ovat kunnostautuneet syöttäjinä.

Jussi Lopperi

Susien vastuuvalmentaja Tero Laurila on ollut edustusjoukkueen toiminnassa mukana syksystä 2002. Sudet kääri tällä kaudella kahdeksan ottelun voittoputken. Laurila ei muista seuran historiasta yhtä pitkää voittojonoa.
Susien vastuuvalmentaja Tero Laurila on ollut edustusjoukkueen toiminnassa mukana syksystä 2002. Sudet kääri tällä kaudella kahdeksan ottelun voittoputken. Laurila ei muista seuran historiasta yhtä pitkää voittojonoa.

Maalivahdit Sakari Mikkola (77,97%) ja Joona Tankka (82,57%) ovat jakaneet torjuntavastuun aika lailla puoliksi, sillä Mikkola on pelannut 10 ottelussa ja Tankka kahdeksassa matsissa.

Ykkös- ja kakkosdivarin väliin uusi sarja

Kuluvan kauden huipennukseen tuo lisäväriä Salibandyliiton tekemä sarjajärjestelmäuudistus. SSBL on päättänyt Jääkiekkoliittoa peesaten perustaa ensi kaudeksi uuden sarjatason 1. divisioonan ja 2. divisioonan väliin. Uusi sarjataso on nimetty Suomisarjaksi.

Suomisarjaa pelataan kolmessa kymmenessä joukkueen lohkossa. Lohkot muodostetaan kausittain mahdollisimman alueellisiksi.

Susien nousutavoitteen toteutuminen ei ole utopiaa. Kakkosdivarista lohkon finalistit ja välierien häviäjistä runkosarjasijoitukseltaan parempi joukkue nousevat Suomisarjaan. Lisäksi välierien heikompi häviäjä ja runkosarjan vitonen pelaavat Suomisarjan karsinnat.

"Hyvä, että Kouvolaan syntyy uusia seuroja lisäämään kilpailua ja pelaajia riittää kaikkiin seuroihin"

Tero Laurila osaa katsoa vastuuvalmentajan roolissaan kouvolalaista salibandya laajemmasta vinkkelistä. Häntä harmittaa monen muun laji-ihmisen tavoin se, ettei urheilukaupunki Kouvolassa ole vielä vuonna 2020 salibandymattoa kiinteänä. Viime vuonna Kuusankosken urheilutaloon saatiin otteluihin levitettävä matto, mikä on Laurilan mielestä hyvä alku.

– Kaukana ollaan kuitenkin huippuolosuhteista, kun ei ole mahdollisuutta harjoitella matolla.

– Susilla pyyhkii aika kovaa, kun toimintaan olisi tulossa enemmän tulijoita kuin mitä seuran resurssit antavat myöden. Varsinkin tämän kauden 03–04-syntyneiden poikien esiinmarssi miesten tasolla antaa odottaa hyvää tulevaisuutta, Laurila hehkuttaa.

Laurilan mukaan Susien pitää Kouvolassa lajin lippulaivana muistaa vastuunsa ja säilyttää tavoitteensa selkeänä.

– On hyvä, että Kouvolaan syntyy uusia seuroja lisäämään kilpailua ja pelaajia riittää kaikkiin seuroihin. Tällä hetkellä näyttää tosin pahasti siltä, että altapäin ei ole uusia tulijoita ja Susien alapuolella voi olla pahimmassa tapauksessa kaksi tai kolme sarjaporrastakin tyhjää kouvolalaisista joukkueista.

Luetuimmat