KPL:n Juho Hacklin ei tarvinnut pomppoja Kankaanpäässä – ”Annetaan tikkari, mutta otetaan se pois viime hetkellä!”

KPL teki Kankaanpäässä pelin ensimmäisessä sisävuorossaan neljä ja viimeisessään kuusi juoksua.

Vesa Moilanen

KPL:n Juho Hacklin onnistui hyvin Kankaanpäässä.
KPL:n Juho Hacklin onnistui hyvin Kankaanpäässä.

On helppo ymmärtää, että Kankaanpään Mailan pelinjohtaja Jukka Karttusen sisällä kiehui sunnuntaina Pohjanlinnassa. Kiukku tuli esiin syötönvalvojan arvostelemisena, kun Kouvolan Pallonlyöjät oli perjantaisen Superpesiksen Kouvolan pelin tapaan kiusannut Mailaa.

– Annetaan tikkari, mutta otetaan se pois viime hetkellä, kuvaili Koplan kakkospalkittu Juho Hacklin kohtaamisia.

KPL teki Satakunnassa pelin ensimmäisessä sisävuorossaan neljä ja viimeisessään kuusi juoksua. Heikollakin matematiikalla voi laskea, että väliin mahtui kuusi liki hutasisävuoroa, kun KaMa kellistyi 0–2 (2–5, 4–7).

– Neljä juoksua keulille oli hyvä startti. Kun ulkopelimme lipsui avausjakson loppua kohti, sitä jatkui toisellakin jaksolla. Aikaa pelata on neljä vuoroparia, joten sama se on, missä vuoroparissa juoksunsa tekee, myhäili KPL:n viuhkamies Iiro Haimi.

"Sisäpeliä on viety fiksumpaan suuntaan"

Hacklinilla oli pehmeällä kentällä näytettävää. Hän löi perjantaina kaksi juoksua ja kirjautti kärkilyöntisaldon 7/10.

– Eiköhän tilanne muutu sunnuntaiksi, kun Pohjanlinnassa ei enää kävellä pesänvälejä Hacklinin pompuilla, virnisti KaMan pelinjohtaja Karttunen Kouvolan pelin jälkeen.

– Enhän lyönyt silloin kuin yhden vaihdon pompulla. Ehkä hän pelkäsi kentällemenopomppuani, Hacklin naurahti.

Sunnuntaina Hacklinin hihanumero suureni yhdellä. Kärkeä pidennettiin antamalla Toni Kohoselle nelonen.

Emme pomputtele muutenkaan niin paljoa kuin maineemme antaa ymmärtää. — Juho Hacklin

– Emme pomputtele muutenkaan niin paljoa kuin maineemme antaa ymmärtää. Sisäpeliä on viety taktisesti fiksumpaan suuntaan, Hacklin muistutti.

"Sovittu kikka"

Avausjakso ratkesi jo ensimmäisessä sisävuorossa. Kohonen ja Hacklin sivalsivat juoksun mieheen sekä heidän välissään lyönyt jokeri Jere Dahlström (2/0, kl 2/7) kaksi juoksua kolmospuolen takakulman puhkaisseella iskulla.

Kahdesti kotiuttanut Arttu Ruuska vei KaMan toisella jaksolla kolmannen vuoroparin päätteeksi johtoon 4–1. Ilo oli lyhytaikainen, kun isäntien kopparit juoksivat Sasu Toikan läpilyönnin perässä kolmen (1+2) juoksun arvoisesti. Toikka (1+2/3, kl 8/10) toi voittojuoksun takapaloyrityksestä tulleella harhaheitolla.

Toisen jakson helmi oli Hacklinin pelin keskimmäinen kotiutus. Hän otti takatilanteessa kolmatta lyöntiä odottaessaan kopitusotteen mailasta, mutta pudotti kakkosrajanäpäyksen sieppari Kari Kellokosken eteen.

– Sovittu kikka, pelimiehen temppu, Haimi kuvaili.

Saukon vauhti yllätti

KaMa pystyi kouluttamaan Koplan ulkokentällä Iiro Nokkalan lisäksi jopa Valtteri Luomaa, mutta lukkari Janne Kivipelto vaikutti isäntien lyöjiä käsitellessään kuin eri sarjan pelaajalta.

Hacklinin (3/0, kl 8/10) lisäksi sisäpelissä hämmästytti jokeriksi palanneen Matti Saukon (0/2, kl 6/8) toipuminen krampeista. KaMan luottopolttaja Jouni Itävalokin saattoi vain pyöritellä päätä Saukon vauhdin yllättämänä.

Näin pelattiin

Kankaanpää–Kouvola 0–2 (2–5, 4–7)

Kankaanpää: Niko J Korhonen 0/2, Topias Lilja 0/2, Arttu Ruuska 3/1, Kari Kellokoski 1/0, Petteri Kortelainen 1/0, Miikka Riikonen 1/0, Mikko Pauna 0/1.

Kouvola: Tommi Mäentausta 0/1, Anssi Lammila 0/1, Sasu Toikka 1+2/3, Toni Kohonen 2/2, Matti Latvala 0/1, Juho Hacklin 3/0, Iiro Nokkala 1/0, Jere Dahlström 2/0, Matti Saukko 0/2, Santeri Löppönen 0/2, harhat 1.

Tuomarit: Antti Aine ja Samuli Eeva.

Yleisöä: 452.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset