Kouvolaan taas uusi SM-mitalisti — Kouvolan Urheilupetanque otti hopeaa ja järjestää kesällä SM-kisat Mielakassa

Kouvolan Urheilupetanquen SM-hopeajoukkueen muodostivat Nikolai Andreev (vasemmalla), Jukka Holopainen, Toni Kattelus, Jarkko Pahkala, Arto Rantakaulio, Jari Pahkala ja Oula Rintala.
Kouvolan Urheilupetanquen SM-hopeajoukkueen muodostivat Nikolai Andreev (vasemmalla), Jukka Holopainen, Toni Kattelus, Jarkko Pahkala, Arto Rantakaulio, Jari Pahkala ja Oula Rintala.

Vuonna 2015 perustettu Kouvolan Urheilupetanque saavutti seurajoukkueiden SM-kilpailuissa hopeaa viime viikonloppuna.

Valkeakoskella pelatuissa kuulapelin kilpailuissa oli mukana yhteensä 31 joukkuetta.

Seura-SM-kilpailuissa yhden joukkueen muodostaa 7—8 pelaajaa, kun ohjelmassa on kaksi duppelia (parikilpailu) ja yksi trippeli (kolmihenkisjoukkue).

Seurajoukkueiden SM-kilpailut kokosivat Valkeakoskella yli 200 petankistia. Kyseessä on lajin suurtapahtuma, jossa pelaa niin kilpapelaajia kuin aktiiviharrastajia.

Kouvolan Urheilupetanquella oli kaksi joukkuetta. Ykkösjoukkue ylsi hopealle ja kakkosjoukkue sijoittui 21:nneksi. Mestaruuden vei kolmantena vuonna peräkkäin Helsinki Boule.

Hopeamitalistin joukkueessa pelaajat ovat yhtä lahtelaista lukuun ottamatta kouvolalaisia.

Petanquessa jopa MM-kisakokemusta omaava Jarkko Pahkala sanoo, että saavutuksessa voidaan puhua isosta yllätyksestä.

— Yleensä kärkiseurojen joukkueet koostuvat ympäri Suomen asuvista pelaajista. Olemme kyllä systemaattisesti pyrkineet luomaan huippuluokan olosuhteet talviharjoitteluun ja keskittyneet toiminnassa kilpapetanquen pelaamiseen. Emme ole kuitenkaan unohtaneet perusharrastajia, Kouvolan Urheilupetanquen puheenjohtajana toimiva Pahkala kertoo.

Talviharjoittelupaikalla Pahkala viittaa Somerotiellä Kouvolan Tornionmäessä sijaitsevaan petanquehalliin.

Pahkalan lisäksi mitalijoukkueessa pelasivat Jukka Holopainen, Arto Rantakaulio, Jari Pahkala, Toni Kattelus, Oula Rintala ja Nikolai Andreev.

— Meillä oli kaksi kansainvälistä arvokisakokemusta omaavaa konkaria, kaksi pitkän linjan kilpapelaajaa ja kolme vasta pari vuotta pelannutta ennakkoluulotonta peluria. Joukkueen roolitukset osuivat aivan nappiin, Pahkala kuvailee.

Heinäkuun alussa SM-kisat Mielakassa

Kouvolan Urheilupetanque saa olla lajipiireissä esillä vastedeskin, sillä se isännöi petanquen SM-kilpailuviikkoa 30. kesäkuuta alkaen.

Kisat järjestetään Mielakan rinnekeskuksessa.

Seitsemän kisapäivän aikana huhkitaan noin 900 kilpailusuoritusta neljässä eri sarjassa (yleinen, veteraanit, naiset ja juniorit).

SM-kisoissa pelimuotoja on yksi enemmän kuin seura-SM-kisoissa, sillä ohjelmaan kuuluu myös singeli (henkilökohtainen kisa).

— Saavutus antaa meille kyllä potkua omiin kotikisoihin. Tiedä vaikka mitaleja olisi luvassa lisää, Pahkala vinkkaa.

Kouvolan Urheilupetanque järjesti vuonna 2016 duppelin ja trippelin SM-kilpailut Hemmintiellä Kuusankoskella.

Valkeakosken seura-SM-kisoissa kilpaili myös kolmas kouvolalaisjoukkue. Kuusankoskelainen Koski-Kuula sijoittui 28:nneksi.

Vuonna 1998 perustetulla Koski-Kuulalla oli myös aiemmin pitkään käytössä talviharjoitteluun ja -kilpailuun muokattu halli entisellä Kymin tehdasalueella Kuusankoskella.

Petankki eli pétanque

Pelataan kahdella 1—3 hengen joukkueella.

Pelikuula painaa 650—800 grammaa.

Pelikuulan halkaisija 70,5—80 millimetriä.

Maalipallon halkaisija 30 millimetriä.

Pelialusta yleensä hiekkakenttä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset