Inkeroisista kotoisin oleva kolossipuolustaja tekee liigadebyytin KooKoossa – "Fyysisesti hän pärjää jo miesten joukossa"

Seuran oma kasvatti Väinö Liikonen, 19, tekee debyyttinsä illan ottelussa KooKoo–HIFK.

KooKoo

Inkeroisista kotoisin oleva kolossipuolustaja tekee liigadebyytin KooKoossa – "Fyysisesti hän pärjää jo miesten joukossa"

KooKoo esittelee tiistai-iltana uuden pelaajan jääkiekon SM-liigatasolla.

Inkeroisista kotoisin oleva KooKoon oma kasvatti Väinö Liikonen, 19, tekee debyyttinsä illan ottelussa KooKoo–HIFK.

Liikosella on KooKoon kanssa juniorisopimus, josta on toinen vuosi umpeutumassa. Liikonen on kuulunut jo kaksi kesää KooKoon harjoitusrinkiin, eli hänet nostettiin edustusjoukkueeseen päävalmentaja Jussi Ahokkaan aikana.

Ennen kuluvan kauden alkua Liikonen pelasi KooKoossa harjoitusottelun Imatralla Ketterää vastaan. Toissa kesänä Liikonen luuti KooKoon puolustuksessa kaksi ottelua perinteikkäässä Pitsiturnauksessa Raumalla.

192-senttinen ja 105-kiloinen Liikonen on merkitty kokoonpanossa vasempana puolustajana Juho Rautasen pariksi kolmoskentälliseen.

– Vahva ja kovaa pelaava pakki. Fyysisesti hän pärjää jo miesten joukossa. Kehityskohteet ovat liikkeessä ja luistelussa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvailee Kouvolan Sanomille.

KooKoon muut pakkiparit ovat Oskari ManninenJoni Tuulola ja Alexander BonsaksenArttu Pelli.

Poissa kokoonpanosta on oma kasvatti Peetro Seppälä, joka kellotti viime lauantaina Sport-ottelussa KooKoon kenttäpelaajista eniten jääaikaa, lähes 24 minuuttia.

KooKoo on peluuttanut tällä kaudella vain kahdeksaa puolustajaa, mutta tällä hetkellä takalinjoille on käytössä vähemmän miehiä, koska Martin Berger istuu pelikiellossa ja Alexander Ytterell siirtyi Ruotsiin Modohon.

SM-liigan kurinpitodelegaatiolta viiden ottelun rangaistuksen saanut Berger on pelikelpoinen jälleen 3.3. ottelussa Tappara–KooKoo.

Väinö Liikonen toimii toista kauttaan KooKoon A-nuorten liigajoukkueen varakapteenina. Kuluvalla kaudella hän on pelannut U20 SM-sarjassa 28 ottelua tehopisteillä 4+6=10. Viime kaudella Liikonen merkkautti 48 ottelussa 8+9=17 pistettä.