Kultanen: Joukkue ei missään nimessä ole vielä valmis — KooKoo etsii korvaajaa O’Donnellille

Liigassa ottelut pitäisi jo voittaa 4,75 tehdyllä maalilla. Mutta jos omiin uppoaa keskimäärin 5,5 kiekkoa pelissä, niin se ei onnistu.

Moises Garibay

Malte Strömwallin laukaus on tikissä. Ruotsalaislaituri johtaa Liigan pistepörssiä tehoilla 4+3.
Malte Strömwallin laukaus on tikissä. Ruotsalaislaituri johtaa Liigan pistepörssiä tehoilla 4+3.

Kouvolan KooKoon pelit Liigan alkukierroksilla ovat tarjonneet katsojille ainakin maaleja. Verkko on pöllynnyt kuitenkin kaukalon molemmissa päissä. Neljässä ottelussa KooKoo on tehnyt komeat 19 maalia. Siitä ei kuitenkaan kannata liikaa henkseleitä paukutella, sillä omiin kiekkoja on mennyt peräti 22.

Liigassa ottelut pitäisi jo voittaa 4,75 tehdyllä maalilla. Mutta jos omiin uppoaa keskimäärin 5,5 kiekkoa pelissä, niin se ei onnistu.

KooKoon hyökkäys on toiminut kohtalaisen hyvin. Aktiivinen pelitapa ja hyvä liike olivat myrkkyä varsinkin Tapparalle, joka koki keskiviikkona Sumulaaksossa poikkeuksellisen 8—3-selkäsaunan.

Puolustus sen sijaan on ollut välillä rumasti hukassa. Vastustaja on päässyt leipomaan maaleja Juha Järvenpään ja Samu Perhosen selän taakse rauhassa ja lähietäisyydeltä.

KooKoo tarvitsisi Tappara-voiton tueksi jo kipeästi lisää liigapinnoja. Lauantain vastustaja KalPa ei niitä helposti anna, sillä vaikka se on neljässä pelissä tehnyt vain 11 maalia, on se päästänyt omiin vain yhdeksän.

KooKoon kokoonpanosta puuttuvat varmuudella lauantaina hyvää vauhtia pelikuntoon toipuva pakki Ville Järvinen, sekä pieniä kolhuja parantelevat puolustaja Martin Berger ja hyökkääjä Kasperi Ojantakainen.

Seuraa heitä

KooKoon ”kakkosketju” Toni Kähkönen—Miikka Pitkänen—Malte Strömwall palaa tällä hetkellä isolla liekillä. Strömwallin laukaus on tikissä ja kultakypärä johtaa Liigan pistepörssiä tehoilla 4+3. Myös sentteri Pitkäselle (3+3) näyttää peli maistuvan ja kapteeni Kähkönen (1+3) täydentää suoraviivaisemmalla tyylillään mainiosti KooKoon tehonyrkin.

Myös paraatiketjun Anrei Hakulinen (2+3) ja 500 tehopinnaa rikki räjäyttänyt Juha-Pekka Haataja (2+3) ovat aloittaneet hyvin. Sentteri Erik Karlssonin (1+4) tilastoja rasittaa teholukema -4.

KalPan maalilla Denis Godla on aloittanut hyvin. Kolmessa pelissä selän taakse on uponnut viisi kiekkoa.

Brendan O’Donnell?

Brendan O’Donnell pelasi kolme KooKoon harjoitusottelua, mutta on istunut kaikki liigapelit katsomoin puolella. KHL:ssä Kunlun Red Starissa viime kaudella 25 peliä ja 13 ottelua VHL-farmisarjassa pelanneen kanadalaishyökkääjän koeaika päättyy syyskuun lopussa.

— Tuosta voi varmasti jokainen vetää omat johtopäätöksensä, kommentoi KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen O’Donnellin tilannetta.

Kultasen mukaan KooKoon etsii koko ajan joukkuetta vahvistavaa keskushyökkääjää kanadalaisen tilalle.

Meillä on valmiudet joukkueen täydentämiseen. — Jarno Kultanen

— Joukkue ei missään nimessä ole vielä valmis. Meillä on valmiudet joukkueen täydentämiseen, toteaa Kultanen.

Kultanen on ollut tyytyväinen KooKoon hyökkäyspeliin, mutta alakerta vuotanut liikaa. Maaleja on mennyt omiin ”liikaa ja liian helposti”. Tästä syystä myös joukkueen puolustuksen vahvistaminen saattaa tulla ajankohtaiseksi lähiviikkoina.

KooKoo—KalPa, jääkiekon Liigaa Kouvolan jäähallissa klo 17.

Luetuimmat