”Tänään Kouvolassa lyödään” -lippu liehui paikalla, jossa mies pahoinpideltiin pesäpallomailalla — KPL:n lippu poistettiin torstaina

Annamari Haimi

Kouvolan kärkiseurat liputtavat kaupungintalon lipputangoissa pelipäivisin. Tänään on KPL:n vuoro.
Kouvolan kärkiseurat liputtavat kaupungintalon lipputangoissa pelipäivisin. Tänään on KPL:n vuoro.

Kouvolan palloiluseurojen pelit ovat näkyneet parin vuoden ajan Kouvolan keskustan katukuvassa: seurojen liput vedetään kaupungintalon lipputankoihin pelipäivinä. Tänään torstaina pelivuorossa on Kouvolan Pallonlyöjät. Yhdessä seuran kolmesta lipusta lukee slogan ”Tänään Kouvolassa lyödään.” Lipputangot ovat saman parkkipaikan reunalla, jossa pahoinpideltiin nuori mies pesäpallomailalla viime sunnuntain vastaisena yönä.

Sunnuntain tapahtumat eivät käyneet torstaiaamuna mielessä, kertoo liput salkoon nostanut Timo Ruotsalainen KPL:n toimistolta.

— Ei ollut tarkoitus mitenkään provosoida. Täytyy sanoa, etten muistanut koko juttua kun lippu nostettiin. Sen voisi nyt käydä vaihtamassa vaikka kaupungin viiriin.

Sonja Ovaskainen

Tänään Kouvolassa lyödään -lippu poistettiin torstain aikana.
Tänään Kouvolassa lyödään -lippu poistettiin torstain aikana.

Kolmas vuosi menossa

KPL on liputusyhteistyössä mukana ensimmäistä vuotta.

— Liput hankittiin keväällä, Ruotsalainen kertoo.

Seurojen ja kaupungin välisessä yhteistyössä ovat mukana KPL:n lisäksi KooKoo ja Kouvot. Lisäksi salossa liehuvat Kymi GP:n liput suurravien aikaan. Seurat vastaavat omista lipuistaan ja niiden nostamisesta ja laskemisesta.

Yhteistyö alkoi kaupungin ja KooKoon välillä syksyllä 2016.

— Haluamme, että kärkiseurojen ottelutapahtumat näkyvät myös kaupunkimiljöössä, kaupungin viestintäpäällikkö Anne Käki sanoo.

Kaupungintalon liput ovat seurojen käytössä aina pelipäivinä, kunhan kyseessä ei ole yleinen liputuspäivä tai kaupungilla järjestetä jotakin erillistä tilaisuutta tai vierailuja, joiden vuoksi kaupunki itse haluaa liputtaa.

Kaupungintalolla ei Käen kuuleman mukaan ole käyty keskustelua siitä, että KPL:n liputus sloganeineen osuu ajallisesti lähelle sunnuntain pahoinpitelyä.

Juttua on päivitetty kello 17.26. Muutettu otsikon verbin aikamuotoa sekä liitetty kuva tyhjästä lipputangosta.

Luetuimmat