Sudet tarvitsee enää yhden pisteen sarjanousuun — Taktisesti viisaasti pelannut Peltirumpu väsyi toisella jaksolla

Katja Juurikko

Kolmosen maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Niko Nakari (19) osui Peltirumpua vastaan kahdesti. Toni Inkeroinen, Elias Martikainen ja maalivahti Tuomo Hiltunen tekevät parhaansa Nakarin aikeiden estämiseksi.

Jalkapallon miesten Kolmosessa on ratkaisupelien aika. Yksi sellainen oli perjantai-iltana Kouvolan keskuskentällä, kun Sudet ja FC Peltirumpu kävivät kauden toisen paikallistaiston. Suosikki Sudet ihmetteli avausjakson, mutta karkasi toisella 4—2 (1—1) voittoon.

Kun kolme kierrosta on jäljellä, Sudet johtaa lohkoa yhdeksän pisteen erolla kotkalaiseen PeKaan. Hulppean maalieronsa turvin Sudet on liki varma nousija Kakkoseen, mutta päävalmentaja Toni Lindberg ei vielä suostunut joukkoinensa juhlintaan.

Oli tiedossa, että Peltirumpu tulee kovaa alussa. — Ville Pönkä

— Yksi piste riittää varmistamaan nousun ja sitä lähdemme hakemaan samalla tinkimättömällä asenteella jokaisesta jäljellä olevasta pelistä kuin tähänkin asti.

Peltirummun kollega Simo Marttila ojensi monen muun lailla onnittelevan kätensä Lindbergille, mutta keskittyy hänkin täysillä viimeisiin otteluihin. Joukkue pelaa näet sarjapaikasta, putoamisviivaan on eroa kaksi pistettä. Sen alla oleva Lappee JK on yksi jäljellä olevista vastustajista, se peli on ainoa vierasmatsi.

— Tänään nähdyn kaltaisella esityksellä uskon vahvasti tarvittavien pisteiden irtoavan myös kahdesta kotiottelustamme.

Selkä pystyyn

Kapteeni Petri Marttila oli valmentaja Marttilan linjoilla. Susia vastaan paketti pysyi hyvin kasassa avausjakson, mutta toisella selkä nousi pystyyn.

— Olimme pelillisesti pikkaisen altavastaajina ja ottelu ratkesi viimeisellä 30 minuutilla, kun väsähdimme.

Simo Marttila manasi muutamia paineessa tulleita virheitä sekä helmasynniksi muodostunutta pikaista maalin päästämistä, kun on itse ensin tehty osuma. Näin kävi nytkin, kun Niko Hermusen vapaapotkun jälkitilanteesta tehty johtomaali kuittaantui nopealla Niko Nakarin tasoituksella. Yhtä kaikki Peltirumpu oli aktiivisempi ryhmä ennen taukoa.

— Oli tiedossa, että Peltirumpu tulee kovaa alussa. Olimme liemessä, emmekä saaneet rauhoitettua omaa tekemistämme, 3—2-voittomaalin tehnyt Ville Pönkä tunnusti.

Kopista kentälle juoksi seesteisempi susilauma, vaikka Jukka-Kristian Kujala kuittasikin nätillä vapaapotkulla Nakarin illan toisellaan tekemän johtomaalin. Lopussa taitavampi ja energisempi Sudet otti sen, mitä siltä odotettiinkin. Joona Raatikaisen päätösosuma oli jo kosmetiikkaa.

Paikallismatsissa on yleensä tunnetta, joka vyöryy ajoittain yli äyräiden. Lindberg näki, että tunnetta piisasi heti alusta alkaen kattoon asti, vaikkei se välttämättä katsomoon välittynytkään. Peltirummun viisas taktiikka ja varovainen peli sai otteet kentällä näyttämään osin aneemisilta.

— Näissä peleissä olemme tottuneet menemään lujaa tilanteisiin, mutta kyseessä on kuitenkin ystävällismielinen derby, missä lyömme läpyt päälle tiukan tilanteen jälkeen. Kyllä nytkin tunnetta oli riittämiin, vakuutteli Petri Marttila.

Kommentoidut