KooKoon kanssa jatkosopimuksen tehnyt lupaava Oskari Salminen torjuu ensi kaudella SaPKon maalilla — ”Kehitysportaikossa Mestis on seuraava luonnollinen askel”

Moises Garibay

KooKoo löysi Oskari Salmiselle ensi kaudeksi pelipaikan SaPKosta.
KooKoo löysi Oskari Salmiselle ensi kaudeksi pelipaikan SaPKosta.

KooKoon kolmas maalivahti Oskari Salminen, 19, pelaa ensi kaudella jääkiekon Mestiksessä.

Kouvolalaisseura on päättänyt lähettää Salmisen lainasopimuksella Savonlinnan Pallokerhoon. Salmisella on sopimus KooKoon kanssa kevääseen 2021.

Lainan kesto on koko kausi, mutta KooKoolla on tarpeen tullen mahdollisuus kutsua oma molarinsa takaisin Kouvolaan.

Tuntemattomuudesta avainpelaajaksi

Menneellä kaudella Salminen nousi tuntemattomuudesta KooKoon loppukauden avainpelaajaksi.

Juha Järvenpään ja Samu Perhosen loukkaantumiset avasivat Salmiselle peliaikaa Liigassa.

Kotkan Titaaneissa jääkiekkoilun perusoppinsa saanut Salminen pelasi loppukaudesta pudotuspelimahdollisuutensa menettäneessä KooKoossa yhteensä 16 ottelua torjuntaprosentilla 89,96.

Mennyt kausi oli Salmiselle toinen kokonainen kouvolalaisseurassa, johon hän tuli alun perin A-nuorten liigajoukkueeseen.

KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen pani merkille Salmisen vahvat liigaesitykset keväällä.

Kultanen sanoo, että tässä tilanteessa on tärkeintä saada lupaavalle maalivahdille mahdollisimman paljon ottelukokemusta.

— Salmisen kehitysportaikossa Mestis on seuraava luonnollinen askel, Kultanen perustelee SaPKo-lainaa KooKoon tiedotteessa.

— Hän saa Savonlinnassa kovia pelejä miesten sarjassa sekä urheilullisen ja turvallisen ympäristön päivittäiseen aherrukseen, Kultanen jatkaa.

SaPKon maalivahtivalmentajana on neljä viime kautta toiminut Jarmo Myllys. Legendaarisen entisen Leijona-vahdin jatkosopimus SaPKon kanssa on kuitenkin vielä auki.

Salminen saa Savonlinnassa kovia pelejä miesten sarjassa sekä urheilullisen ja turvallisen ympäristön päivittäiseen aherrukseen. — Jarno Kultanen

Maalivahtiharjoitteita Youtubesta

Ennen liigakomennusta Salminen oli pelannut vain yhden aikuisten virallisen sarjaottelun. Hän piipahti menneellä kaudella lainalla Kiekko-Vantaassa Mestiksessä. KooKoon liigamiehistössä hän pelasi ennen kauden alkua yhden harjoitusottelun.

— Otin Kouvolaan yhteyttä, kun A-junnujoukkueella oli tryout-haku päällä netissä. En asettanut itselleni erikoisia odotuksia, Salminen kertoi maaliskuussa Kouvolan Sanomissa.

Salminen on siitä erikoinen maalivahti, että häntä voidaan kutsua itseoppineeksi. Hän meni Kotkassa kiekkokouluun 6-vuotiaana, ja siirto kentältä maalivahdiksi tapahtui jo 8-vuotiaana. Kotkassa maalivahtivalmennus jäi juniorivuosina vähäiseksi.

— Pysyvää maalivahtivalmentajaa ei Titaaneista löytynyt. Opettelin asioita itse. Etsin Youtubesta harjoitteita, joita tein esimerkiksi akatemian aamutreenien jälkeen, Salminen kommentoi.

KooKoon pelaavan maalivahtikaksikon ensi kauden Liigassa muodostavat uudet hankinnat.

Norjalainen Henrik Haukeland, 24, tulee Kouvolaan Turun Palloseurasta.

Toiseksi molariksi kouvolalaisseura valitsi Niilo Halosen, jonka se lainasi Helsingin IFK:sta koko kaudeksi.

Halonen, 20, ei ole KooKoossa täysin uusi kasvo, sillä hän piipahti menneellä kaudella kuuden ottelun lainajaksolla ja pelasi kolme matsia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut