Kouvolalainen lumilautailija Roope Tonteri taistelee paikasta Tokion kesäolympialaisissa

Sonja Ovaskainen

Roope Tonteri taistelee paikasta Tokion kesäolympialaisissa.
Roope Tonteri taistelee paikasta Tokion kesäolympialaisissa.

Kouvolalainen kolminkertainen lumilautailun maailmanmestari ja kaksi kertaa talviolympialaisissa edustanut Roope Tonteri lähtee Suomen rullalautailumaajoukkueen matkaan kohti Tokion kesäolympialaisia.

Rullalautailun seuraava karsintakilpailu järjestetään 13.—16. kesäkuuta Kalifornian Long Beachillä. Long Beachin osakilpailun Park-sarjassa Suomea edustaa Roope Tonteri, Lizzie Armanto, Taneli Eriksson, Joel Ahola ja Heini Luotola.

Suomen maajoukkue on jo taistellut paikasta Tokion kisoihin tammikuussa Rio de Janeirossa ja viimeksi huhtikuussa Lontoossa. Ensimmäisessä osakilpailussa Suomea edustanut Jaakko Ojanen eteni välieriin saakka street-sarjassa.

Huhtikuussa Tonteri kertoi Kouvolan Sanomille, että hän on kiinnostunut rullalautailun joukkuepaikasta.

Tonteri lumilautailee valtaosan vuodesta, mutta on myös intohimoinen skeittaaja. Todisteena rullalautailijan taidoista hänellä on kaksi SM-mitalia: 2004 SM-kisojen voitto alle 12-vuotiaiden sarjassa ja parin vuoden takainen (2013) SM-hopea avoimessa sarjassa.

Tonteri on voittanut MM-kultaa Kanadan Stonehamnissa vuonna 2013, jossa hän oli ykkönen sekä slopestylessa, että big airissa. Big airista tuli kultaa myös vuonna 2015 Itävallan Kreischbergissä.

Tonteri edusti Suomea Sotšin talvikisoissa vuonna 2014 ja PyeongChangin kisoissa vuonna 2018.