KoLen naisilla hyvä lataus

Ilmiöksi kotikaupungissaan noussut joukkue on nyt voiton päässä ykkössarjasta.

Moises Garibay

KoLen naisilla on ollut koko kauden ajan kova draivi päällä.

Kouvolan Lentopalloilijat-57 on voiton päässä naisten lentopallon ykkössarjasta — tai ainakin nousumahdollisuudesta. KoLe kypsytti lauantaina Kuntotalossa Someron Pallon 3—1, ja mikäli voittaja on sama sunnuntaina kello 17 Somerolla alkavassa pelissä, ylempää sarjapaikkaa tarjotaan Kouvolaan.

Somero veteli pitkiä

Ensimmäinen erä meni KoLelle 27—25. Somero teki erässä peräti 7 aloitusvirhettä, mutta pystyi silti nousemaan haudan partaalta jatkopalloille kirien tilanteesta 24—21 tasoihin.

KoLen pelin vahvoja lenkkejä olivat Elina Heikari ja passari Miamari Korpelainen. Erä päättyi koko ottelua kuvaavasti siten, että KoLe otti hyvällä torjunnalla kiinni Someron liigajyrän Mira Hämäläisen.

Putkia ja virheitä

Toisen erän KoLe kuittasi 25—14, joten päällä oli hyvä syke ja 10 minuutin tauko tuli ottelun kannalta väärään kohtaan.

Somero sinnitteli tilanteeseen 9—9 saakka tasapäisesti, mutta sitten se sortui melkoiseen virhevalikoimaan. Kertaalleen jopa kenttäjärjestys oli väärä, mutta sekaan mahtui myös verkkovirheitä ja käsittelyvirheitä.

KoLen puolesta erä oli Veera Salomäen, joka paukutteli SoPan torjunnan kautta ja toki välillä ohikin kuusi pistettä ja muun muassa ratkaisupinnan.

Valmentajan tytär kavensi

Kolmas erä on lentopallossa vaikein tapettava, mikäli sama joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä. Näin kävi nytkin. Somero karkasi 0—4-johtoon ja uudelleen 5—9-johtoon, kunnes KoLe pääsi otteluun mukaan.

Virheiden ottelun keskiarvoa suurempi määrä kuitenkin tarkoitti sitä, ettei kotijoukkue pystynyt ottelemaan pelin suorasta katkaisemisesta. Vastustajan puolelta tästä piti huolta erityisesti valmentaja Jouni Oksasen tytär Emmi Oksanen, joka kapteenin oikeutuksella paukutteli huikean syöttöputken KoLen kenttään.

Pitkät viimeistelivät

Neljäs erä kulki aluksi tasaisena, mutta Somero sai KoLen hieman hätäisten ratkaisujen myötä jo kolmen pisteen johdon tilanteessa 7—10.

Tuossa tilanteessa kokenut Marja Suomi syötti pitkäksi ja pääsi KoLen peliin mukaan. Heti perään Veera Salomäki sijoitti loistavasti sivurajan pintaan, ja vaikka Somero rykäisi vielä kerran kolmen pisteen johdon, vaaka oli jo kääntymässä.

Elina Heikari paukutteli erän keskivaiheilla pari henkisesti kovaa ässäsyöttöä, ja lopussa loistivat pitkät pelaajat, kun Ella Autere otti ulottuvuudellaan ensin tärkeitä pisteitä, ja lopusta huolehti Satu Kuusikunnas.

Kuusikunnas pääsi lätkäisemään ottelupallon lattiaan. Edellinen piste tuli kuvaavasti siten, että Someron kokenut Mira Hämäläinen pommitti kolmen metrin viivan takaa metritolkulla pitkäksi.

— Virheitä sattuu ja tässä lajissa ne näkyvät heti taululla. Nyt kuitenkin joukkue voitti yksilöt ja olen tosi tyytyväinen siitä, millaiseksi saimme Hämäläisen plusmiinus-tilaston, KoLen valmentaja Tomi Immonen kehui toivuttuaan kaikille tiukaksi käyneen finaaliväännön kovimmasta sykkeestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat