Kuningas Costello palasi ylivoimalla

Hallitseva ravikuningas avasi kilpailukautensa suvereenilla voitolla Kouvolan sunnuntairaveissa.

Satu Pitkänen

Costello oli ylivoimainen kauden avausjuoksussaan. Ravikuninkaan rinnalla hymyilivät Ville Herttua ja Risto Tupamäki.
Costello oli ylivoimainen kauden avausjuoksussaan. Ravikuninkaan rinnalla hymyilivät Ville Herttua ja Risto Tupamäki.

Totonikkarit olivat Kouvolan sunnuntaisissa Toto4-raveissa pelanneet avauskohteessa Henri Bollströmin ohjastaman Tähen Toivomuksen niukaksi suosikiksi. Valjakko avasi auton takaa kärkipaikalle, mutta Risto Tupamäki luovi Costellon epäröimättä Tähen Toivomuksen rinnalle.

Ensimmäinen kierros mentiin maltillista vauhtia. Kun Costello sitten lisäsi vauhtia, ei Tähen Toivomus pystynytkään seuraamaan. Se antoi lopussa kokonaan periksi, mutta Vieskerin Valo jaksoi roikkua lähellä huipputikissä palanneen ravikuninkaan vanavedessä.

— Ori on ylen lihava, mutta sitä se saa tässä vaiheessa kautta ollakin, Tupamäki huomautti. Hän toki lisäsi, että varmasti sitä on valmennettu paljon. Senhän jo osoitti vahva suorituskin.

Henri Bollströmin voittoa odotettiin koko iltapäivä, sillä se olisi ollut 35-vuotiaan ohjastajan uran tuhannes täysosuma. Niin vain Tähen Toivomuksen kolmossija oli Bollströmin paras sijoitus, ja juhla sai jäädä vielä odottamaan.

Hurricane Bushoeve yllätti

Raviliiga KooKoon lähdössä saatiin voittajaksi ehta Ilveksen mies, kun Mika Forss luovi Case Carolinen ensimmäisenä maaliin. T4-pelin kolmannessa kohteessa rivin arvo nousi, kun Tapio Perttusen luotsaama Hurricane Boshoeve yllätti kierroksen suurimman suosikin Angel Razielin. Perttunen malttoi ottaa aloituksen rauhallisesti, ja iski loppusuoralla niukkaan voittoon.

Rivin päätti Ville Tonttilan ajokki Expectalot, joka antoi kärjen kiistellä matkalla keskenään. Viimeisellä takasuoralla alkanut kiri kantoi loppuun asti, ja pikkuyllättäjän myötä Toto4-rivi pysähtyi 270 euroon. Lähdössä toiseksi sijoittunut Gabriella Sunsign antoi yhdessä Expectalotin kanssa kaksarikertoimeksi yli 411.

Ohjastajahyvityslähdössä ainoana 20 metrin etumatkalta lähtenyt, vielä ensimmäistä totolähtövoittoaan metsästävä kuski menetti etunsa. 21-vuotias Heta Huuskola piti etumatkan loppuun asti, ja Respect The Image toi Huuskolan uran ensimmäisen “tolpan”.