KHS:n Lauri Lepistön mukaan Joni Mäki teki Salpausselän viestikisan loppusuoralla kaiken oikein – Kouvolalainen piti Aleksander Bolshunovin kisan jälkeistä avoladunpommia väkivaltaisena: "Eihän missään lajissa suvaita, että pelin tai kisan päättymisen jälkeen ajellaan pystyyn"

Suomen Hiihtoliitto/Jesse Väänänen

Lauri Lepistö yrittää tarrata MM-kisapaikkaan ensi sunnuntaina Falunin maailmancupin sprinttikisassa.
Lauri Lepistö yrittää tarrata MM-kisapaikkaan ensi sunnuntaina Falunin maailmancupin sprinttikisassa.

Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistö antaa maajoukkuekaverilleen Joni Mäelle täydet pisteet Salpausselän sunnuntaisen kuuman viestikilpailun loppukirikamppailusta venäläistä Aleksander Bolshunovia vastaan.

– Sitä hässäkkäähän tässä on jo kommentoineet jos jonkinlaiset asiantuntijat ympäri maailmaa. Näin hiihtäjän näkökulmasta, ja ihan sama minkä maan hiihtäjän näkökulmasta, Joni Mäki teki kaiken oikein, Lepistö painottaa.

– Bolshunov työnsi itsensä ahtaaseen rakoon, jossa tila loppui. Hän olisi voinut valita toisen linjan ja puikata sisälle tai lähteä ensin alamäkeen, mutta Mäki olisi todennäköisesti tullut peesistä ohi jo takasuoralla.

Lepistö pitää Bolshunovin huitomista ja varsinkin taklausta lajiin kuulumattomina tempauksina.

– Sauvalla lyönti oli törkeä, mutta niitä aina välillä sattuu esimerkiksi yhteislähdöissä. Siellä suut käyvät ja sauvat viuhuvat, mutta kukaan ei lyö yläkautta ketään.

– Se maaliintulon jälkeinen avoladunpommi oli väkivaltaista toimintaa. Eihän missään lajissa suvaita, että pelin tai kisan päättymisen jälkeen ajellaan pystyyn ja vielä aika lailla kuolleesta kulmasta.

Lepistö toivoi, että media olisi kiinnittänyt enemmän huomiota Mäen huippuhiihtoon.

– Maailmanmestari Sergei Ustjugov tukehtui täysin ja Aleksander Bolshunovia vedettiin täysin nenästä.

Lepistö muistutti, että Suomi oli ensimmäistä kertaa 21 vuoteen podiumilla maailmancupin viestissä.

Maailmancup jatkuu Falunissa

Tavoitteena on parantaa kuluvan kauden pertsan sprinttituloksia. — Lauri Lepistö

Hiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Ruotsin Falunissa kolmipäiväisillä kilpailuilla. Lauri Lepistölle Falunin sunnuntainen perinteisen sprintti on iso kilpailu. KHS:n ykköstykki on sijoittunut maailmancupin sprinteissä aiemmin tällä kaudella sijoille 20. ja 21.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola voivat olla varmoja MM-kisojen sprinttipaikoista. Kahdesta muusta paikasta Lepistö käy kovaa taistelua muiden suomalaishiihtäjien kanssa.

– Tavoitteena on parantaa kuluvan kauden pertsan sprinttituloksia. Ensin aika-ajossa mahdollisimman hyvä ja ehjä hiihto ja sitten kovassa erässä vahvaa menemistä ja hyvä sija.

– Se sitten riittää MM-kisoihin tai ei riitä. Riippuu niin paljon siitä, miten muutkin hiihtävät. Välieräpaikalla lippu MM-kisoihin olisi aika saletissa.

Salpausselällä Lepistö meno oli tahmeaa.

– Salppurilla en ollut palautunut vielä Tour de Skin rasituksista. 10 kilometriä meni kohtalaisesti, mutta sitten huomasin, että ei hummaa.

– Nyt olen sitten yrittänyt palauttavan perusharjoittelun kautta saada pään nousemaan niin sanotusti pinnalle. Sunnuntaina nähdään, onko aika riittänyt.

Lepistö myöntää, ettei viimeinen kuukausi ole ollut toivotunlainen.

– Alla oli kuitenkin hyvä harjoituspätkä ja hyvät maajoukkueen treenikisat Rovaniemellä, Lepistö pohti.

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn MM-kisat pidetään 23. helmikuuta–7. maaliskuuta Oberstdorfissa.