Jukka Toijala palaa valmentamaan Suomeen — Kouvojen kasvatti ottaa vetovastuun koripallon nuorten maajoukkueista ja HBA Märskystä

imago sport

Jukka Toijala palaa valmentamaan Suomeen ulkomaanvuosien jälkeen.
Jukka Toijala palaa valmentamaan Suomeen ulkomaanvuosien jälkeen.

Antti Koskelainen jättää tehtävänsä Suomen koripallonuorten olympiavalmentajana. Koskelaisen paikan ottaa monivuotinen maajoukkuevalmentaja, Kouvojen kasvatti Jukka Toijala, 47.

Koskelainen siirtyy perheen muuttuneen työtilanteen seurauksena Qatariin. Viimeisen kuuden vuoden aikana Koskelainen toimi HBA Märskyn päävalmentajana nostaen samalla HBA-ohjelman merkittävään asemaan suomalaisessa koripallossa pelaajakehityksen saralla.

Koskelainen toimii 16-vuotiaiden maajoukkueen valmennustiimissä suunnitellusti EM-kisoissa aina elokuun loppuun asti.

Toijala aloittaa uudessa tehtävässään 1.8. Hän ei jatka miesten maajoukkueen valmennustiimissä. Hänen korvaajastaan tiedotetaan myöhemmin.

"Paras paikka valmentaa Suomessa"

Kuten edeltäjänsä, Toijalan tehtävänkuva on monisäkeinen. Pestin ulospäin näkyvimmät tehtävät ovat HBA Märskyn I divisioona A -joukkueen valmennuksesta vastaaminen sekä nuorten maajoukkueiden päävalmentajana toiminen. Lisäksi Toijala toimii 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana.

— Henkilökohtaisesti koen, että tämä on paras paikka valmentaa Suomessa. Olen iloinen ja nöyrä, että saan mahdollisuuden jatkaa Koskelaisen työtä. Pääsen työskentelemään työyhteisöön, joka on täynnä motivoituneita nuoria pelaajia, joista vastaavat ammattilaiset, Toijala kommentoi uutta pestiään Koripalloliiton tiedotteessa.

— Peliuran loppupuolella sain akateemisen koulutuksen opetusalaan, josta on varmasti hyötyä nuorten parissa työskennellessä, Toijala kertoo.

— Kun aloitin valmentamisen Kouvolassa, rekrytoimme potentiaalisia nuoria pelaajia, koska minulla on aina ollut suuri kipinä kehittyvien nuorten pelaajien valmennukseen. Siinä mielessä tämä on tietyllä tapaa paluu juurille ja paras mahdollisuus päästä tekemään työtä nuorten parissa.

Dettmann korostaa Toijalan opettajataustaa

Toijala on valmentanut edelliset vuodet ulkomailla. Ensiksi Romaniassa CSM Steaua Bukarestia, jonka jälkeen Puolan pääsarjassa pelaavaa Trefl Sopotia. Korisliigassa Toijala on valmentanut Kataja Basketia ja Kouvoja. Tämän lisäksi Toijala on toiminut Susijengin valmennuksessa vuodesta 2010.

— Nyt työssäni tulee olemaan erilainen vastuu. Aiemmin viikoittainen tulos määritteli osaamistani valmentajana, mutta jatkossa kaikkea mitataan pidemmällä aikavälillä.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann korostaa Toijalan taustaa.

— Kyse on nuorten lahjakkuuksien valtakunnallisesta kehittämisestä ja on tärkeää, että valitulla henkilöllä on opettajakoulutus. Se on Koripalloliitolle yksi tärkeimmistä kriteereistä tässä tehtävänkuvassa, Dettmann kommentoi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut