MyPalla on edessään taloudellisesti ja urheilullisesti haastava kausi – "Mennään tilanne kerrallaan vähän niin kuin futiskentälläkin"

Puheenjohtaja Heikki Pulkkinen odottelee rajoituksista huolimatta kauden avauspeliin Saviniemeen vajaata tuhatta katsojaa.

Lukas Pearsall

Puheenjohtajan Heikki Pulkkinen sanoo, että MyPan taloudellinen tilanne on tiukka, mutta viime viikkoina seura on tehnyt hyvää työtä sponsorihankintapuolella.
Puheenjohtajan Heikki Pulkkinen sanoo, että MyPan taloudellinen tilanne on tiukka, mutta viime viikkoina seura on tehnyt hyvää työtä sponsorihankintapuolella.

Koronapandemia on tehnyt kauteen valmistautumisesta ainutlaatuisen projektin suurin piirtein kaikille palloiluseuroille. Myös omat pelinsä jalkapallon Ykkösessä lauantaina aloittava MyPa on joutunut kevään ja alkukesän aikana pohtimaan useaan otteeseen, miten ottelutapahtumat voidaan järjestää järkevästi ohjeistuksia noudattamalla.

– Kesäkuun alun jälkeen on onneksi menty parempaan suuntaan. Suunnitelmia on päivitetty sitä mukaan kun ohjeistuksia on muutettu, sanoo MyPan puheenjohtaja Heikki Pulkkinen.

Viime kauden loputtua pelikentältä suoraan puheenjohtajaksi siirtynyt Pulkkinen on MyPan uusiutuneen seuraorganisaation myötä kohdannut erikoisen tilanteen ilman isompia ongelmia.

– Mennään tilanne kerrallaan vähän niin kuin futiskentälläkin.

MyPalla on edessään taloudellisesti ja urheilullisesti haastava kausi.

– Neljäsosa joukkueista tippuu sarjasta, joten kilpailu on vieläkin kovempaa kuin viime kaudella. Sarjapaikan säilyttäminen ja Ykkösen paikan vakiinnuttaminen on kuitenkin se mistä lähdetään taistelemaan.

Niukasti sarjassa säilynyt MyPa pystyi pitämään viime kauden joukkueen rungon, mutta vaihtuvuuttakin on ollut. Kauden alle mietityt 2–3 täsmähankintaa katosi koronan myötä.

– Taloudellinen tilanne on tiukka ja seuran talous perustuu edelleenkin vahvasti ottelutapahtumiin. Viime viikkoina olemme kuitenkin onnistuneet sponsorihankinnoissa. Iso kiitos kuuluu myös pelaajille ja valmennukselle siitä, että he lähtivät mukaan talkoisiin ja tulivat palkka-asioissa vastaan, puheenjohtaja kiittelee.

Pulkkinen ei sulje kokonaan pois pelaajahankintoja.

– Katsotaan ensin miten kausi lähtee liikkeelle ja miten yleisö löytää Saviniemeen. Tärkeää on tietysti myös varmistaa, että MyPa säilyy futiskartalla tulevaisuudessakin, Pulkkinen tietää.

Lukas Pearsall

MyPan Heikki Pulkkinen uskoo yleisön löytävän tiensä Saviniemeen kevään koronapandemiasta huolimatta.
MyPan Heikki Pulkkinen uskoo yleisön löytävän tiensä Saviniemeen kevään koronapandemiasta huolimatta.

Tärkeää on tietysti myös varmistaa, että MyPa säilyy futiskartalla tulevaisuudessakin. — Heikki Pulkkinen

Rajoitteista huolimatta Pulkkinen odottelee lauantain AC Oulu -peliin maltillista yleisöryntäystä.

– Osa ihmisistä saattaa vielä koronan takia miettiä peliin lähtöä, mutta uskon että lähelle tuhatta katsojaa päästään. Veikataan nyt sellaista 800–900 katsojaa, luottaa Pulkkinen.

Jäsen-, kausi- ja Palloliiton kultakorttilaiset olivat torstain määräaikaan mennessä varanneet lauantain peliin etukäteen 200 lippua. Ennakkolippuja oli perjantaina iltapäivällä kello 15 mennessä puolestaan myyty 180 kappaletta.

Ennakkolippujen myynti päättyy puolitoista tuntia ennen pelin alkua, jotta porteille myyntiin jäävien lippujen määrä pystytään selvittämään.

Saviniemen katsomo on jaettu kahteen lohkoon, joista kumpaankin mahtuu 500 katsojaa.

– Saviniemessä jako on helppo ja luonnollinen, sanoo Pulkkinen.

A-katsomosta pääsee stadionin päädyssä sijaitsevaan valliravintolaan, mutta myös C-katsomoon lipun lunastaneille on järjestetty oma anniskelualue MyPa-talon puoleiseen päätyyn.

Seisomapaikkoja vallikatsomossa ei rajoitusten takia tällä hetkellä ole, mutta Pulkkisen mukaan päätyyn mahtuu istumaan kerralla noin 150 janoisinta.

Tarvittaessa Saviniemen katsomoista pystytään lohkomaan tilaa lisääkin.

– Heinäkuun pelit mennään ainakin näin. Elokuussa muutetaan järjestelyjä jos ohjeistukset antavat siihen pelivaraa. KTP- ja MP-peleihin harkitaan varmasti kolmannen katsomolohkon ottamista käyttöön, mutta se tuo mukanaan myös lisää kustannuksia.

MyPa–AC Oulu, jalkapallon Ykköstä Saviniemen jalkapallostadionilla kello 17.

Lukas Pearsall

Saviniemen stadion on Heikki Pulkkisen mukaan helppo palastella erillisiksi katsomolohkoiksi. Sarjan alkukierroksilla stadionilla on kaksi 500 ihmistä vetävää lohkoa, mutta tarvittaessa syntyy vielä kolmaskin.
Saviniemen stadion on Heikki Pulkkisen mukaan helppo palastella erillisiksi katsomolohkoiksi. Sarjan alkukierroksilla stadionilla on kaksi 500 ihmistä vetävää lohkoa, mutta tarvittaessa syntyy vielä kolmaskin.

500+500 katsomoihin

Saviniemen jalkapallostadionin katsojamäärä on rajoitettu toistaiseksi 1000 henkilöön. Sekä A-katsomo+valli (anniskelukatsomo) ja C-katsomo (A-katsomoa vastapäätä) vetävät kumpikin 500 katsojaa.

Katsomoalueet ovat toisistaan erilliset, mutta myös C-katsomossa on oma anniskelupiste.

Jäsen-, kausi- ja Palloliiton kultakorttilaiset voivat varata paikan ennakkoon otteluihin joko A+valli tai C-katsomosta. Paikan varanneet pääsevät Stadionille ilmoittamalla nimensä, sekä korttinsa numeron sisäänkäynnin yhteydessä. A+valli-katsomoon sisäänkäynti A-portista ja C-katsomon C-portista.

Lipun voi ostaa myös ennakkoon: https://www.lippu.fi/artist/mypajuniorit/. Pelipäivänä B- sekä C-porteilta myydään lippuja, jos niitä jää jäljelle. Alle 16-vuotiaat pääsevät otteluihin ilmaiseksi.

Stadionilta löytyy käsidesiä. Käsien pesuun on mahdollisuus myös wc-tiloissa.

Käteisen sijaan ottelutapahtumissa suositaan korttimaksua.