Ehdokashaastattelu: Leo Lindström vakuuttaa, että ilmasto-ongelmaa ei ratkaista Suomessa

Perussuomalaisten Leo Lindström peräänkuuluttaa kotouttamisen hintalappua. Rahankäyttö ei voi olla villillä pohjalla.

leo lindström

Leo Lindström valitsi selfiensä taustaksi Kouvolan seudun ammattiopiston, jossa hän on opiskellut viimeksi kuluneet kaksi vuotta. Nyt hän on aloittanut samassa paikassa työt nuorten parissa.
Leo Lindström valitsi selfiensä taustaksi Kouvolan seudun ammattiopiston, jossa hän on opiskellut viimeksi kuluneet kaksi vuotta. Nyt hän on aloittanut samassa paikassa työt nuorten parissa.

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Edunvalvontaa pitää harjoittaa. Kyllähän se on yhteistyötä monien eri toimijoiden ja puolueiden kanssa. Olen itäradan kannalla, sillä sen avulla saadaan pääkaupunkiseutu työssäkäyntialueeksi. Teollisuus ja työllisyys ovat myös teemojani. Työpaikkoja tänne pitää saada.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia? Miten kotouttamista pitäisi parantaa?

— Ei ainakaan sellaisia, jotka ovat selkeästi muun kuin turvapaikan tarpeessa. Kuten tiedetään, meillä on rahat lopussa. Se heijastuu kaikkeen muuhun, oli kyseessä sosiaalipuolen palvelut tai työllisyys. Omalla kansalla on ihan tarpeeksi ongelmia omissa asioissa. Lieveilmiöitäkin on näkykyt, kuten lehdistä on voitu lukea.

— Kotouttaminen pitäisi aloittaa hintalapusta. Pitää miettiä, mitä kotouttaminen kokonaisuudessaan maksaa. Hyvä esimerkki on Kouvolan monikulttuurisuusohjelma, joka on tuloillaan ilman hintalappua. Valtionosuuksia saadaan, mutta lautakuntien ja muiden alle on jyvitetty toimintoja, jotka ovat ihan villillä pohjalla.

— Kielen opiskelu on keskeistä, jotta pääsee töihin. Myös suomalaista kulttuuria pitäisi opiskella.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Helmisen Harri (sd.) on yksi, jota arvostan. Hän on sillanrakentaja. Jos yksi on valittava, valitsisin Helmisen ennen kaikkea pitkän linjan kokemuksen vuoksi.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Yhteistyöllähän nämä hommat hoidetaan. Suomen temput ilmastomuutoksen ehkäisemiseksi ovat aika mitättömät. Niillä ei ole hirveästi merkitystä, jos Suomessa mietitään autojen päästöjä ja lihansyöntiä, ja samaan aikaan Kiinassa pannaan useampi sata hiilivoimalaa käyntiin.

— Ympäristöteema on toki tärkeä, ja jokainen voi henkilökohtaisesti miettiä omaa kulutustaan ja käyttäytymistottumuksiaan. Myös valinnoissa pitää suosia ympäristöystävällisempiä asioita. Kaikki ei voi olla valtiovallan ohjattavissa, vaan ihmisillä pitää olla valinnanvapauksia.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluja pitäisi parantaa?

— Ennen kaikkea tänne pitäisi saada lääkäreitä. Palveluverkkoa pitää tarkastella myös. Rahaa olisi ihan kiva saada, jotta toiveet toteutuisivat.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen yhteistyöskykyinen. Ymmärrän, että kaikkia karkkeja ei voi syödä. Olen myös jämäkkä siinä kohtaa, kun on tarvetta. Olen ennen kaikkea Kaakkois-Suomen ja Kouvolan edunvalvoja.

Leo Lindström

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Kouvolasta.

45-vuotias merkonomi.

Asuu Kuusankosken Niskalassa.

Ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Kouvolan Sanomien juttusarjassa esitellään kouvolalaiset ja iittiläiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita pyydettiin ottamaan itsestään kuva jossakin heille tärkeässä paikassa.