Ehdokashaastattelu: Pekka Korpivaaran mielestä leikkaustoiminnot pitää sallia myös Kouvolassa

Kokoomuksen Pekka Korpivaaran mielestä päästökauppa on nykyaikaistettua anekauppaa.

Pekka Korpivaara

Pekka Korpivaara halusi kuvaan kauppakeskus Veturissa, kun "vaimokin on täällä töissä".
Pekka Korpivaara halusi kuvaan kauppakeskus Veturissa, kun "vaimokin on täällä töissä".

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Kansanedustaja pystyy ryhmänsä kautta vaikuttamaan lainsäädäntöön. Yksi näistä on perusterveydenhuoltolain 45 pykälän kaataminen, eli leikkaustoiminnot ja aluesairaalatoiminta pitää sallia niin kuin ne ennen olivat.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia? Miten kotouttamista pitäisi parantaa?

— Ei tule ottaa. Nytkään Suomeen ei ole tullut turvapaikanhakijoita, sillä turvapaikkaa tulisi hakea ensimmäisestä turvallisesta maasta. Ruotsin kautta tulleet eivät sitä ole, sillä Ruotsi on turvallinen maa.

— Kotouttaminen on epäonnistunut koko Länsi-Euroopassa. Suurimman osan kotouttaminen ei onnistu edes teoriassa, koska heidän uskontonsa kieltää heitä kotouttamasta. Se on vaan valitettava tosiasia. Toisen ja kolmannen polven maahanmuuttajat ovat radikaalimpia kuin vanhempansa.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Demarien Sirpa Paateroa. Hänet olen oppinut tuntemaan maakuntahallituksessa asialliseksi henkilöksi.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Jokainen voi aloittaa omilla teoillaan. Itse ajan vuodessa 70 000 kilometriä ja käytän kaasuautoa. Suomessa on pitkät etäisyydet, ja auto on välttämätön. Sähköautot eivät ole vielä tässä vaiheessa realistinen vaihtoehto. Se on liian kallis tavalliselle ihmiselle.

— Suomen ilmastopäästöt ovat mitättömiä. Päästöt ovat globaaleja. Sen sijaan että veisimme teollisuutemme kehitysmaihin, meidän pitäisi säilyttää teollisuus Suomessa saastuttamattomalla huipputeknologialla. Koko päästökauppa pitäisi romuttaa. Päästökauppa on samanlaista toimintaa kuin keskiajan anekauppa.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluja pitäisi parantaa?

— Emme saa tänne lääkäreitä tulevaisuudessakaan, jos he eivät pysty erikoistumaan täällä. Sote-lainsäädäntöä tulee muuttaa tältä osin. Ei ole tasapuolista, jos Kouvolassa ei voi tehdä yhteiskunnan toimesta leikkauksia. Päivystysasetus kieltää sen. Se vie Kouvolasta työpaikat, elinvoiman ja lääkärit.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Minulla on kokemusta ja koulutusta. En ole vasta-alkaja, sillä olen ollut politiikassa mukana jo nuoresta pitäen. Tietotaitoni ja osaamiseni ovat vertaansa vailla.

Pekka Korpivaara

Kokoomuksen kansanedustajaehdokas Kouvolasta.

55-vuotias projektijohtaja, rakennusinsinööri.

Asuu Kouvolan Tornionmäessä.

Toista kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Vuonna 2015 pyrki eduskuntaan perussuomalaisten listoilta.

Kouvolan Sanomien juttusarjassa esitellään kouvolalaiset ja iittiläiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita pyydettiin ottamaan itsestään kuva jossakin heille tärkeässä paikassa.