Ehdokashaastattelu: Jenny Hasu haluaa kotouttamisen pelisäännöt nykyistä selvemmiksi

Keskustan Hasun mielestä Suomen on mietittävä, miten muovin saisi kierrätettyä vielä nykyistäkin paremmin.

Jenny Hasu

Jos elämän tuulet oikein koettelevat, suljen silmäni ja kuvittelen itseni usein tähän paikkaan. Kuva on otettu Oravalassa, Kymijoen rannalla suunta Pyhäjärvelle päin. Samalla paikalla on otettu hääkuvamme, vietetty lapsuuden iloiset kesät ja tavattu sukulaisten kanssa. Sydämen paikka.
Jos elämän tuulet oikein koettelevat, suljen silmäni ja kuvittelen itseni usein tähän paikkaan. Kuva on otettu Oravalassa, Kymijoen rannalla suunta Pyhäjärvelle päin. Samalla paikalla on otettu hääkuvamme, vietetty lapsuuden iloiset kesät ja tavattu sukulaisten kanssa. Sydämen paikka.

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Hänen täytyy olla tietoinen siitä, miten lainsäädäntötyö toimii. Hänen on reagoitava oikea-aikaisesti, silloin kun lainsäädäntötyötä tehdään. Lisäksi kansanedustajan pitää tietää, mitä Kouvolassa ja Kaakkois-Suomessa tapahtuu.

— Kansaedustajalla on oltava laaja yhteistyöverkosto, ja hänen on kontaktoitava jatkuvasti ihmisiä ja käytävä heidän kanssaan vuoropuhelua. Tätä kautta hän voi päästä vaikuttamaan myönteisesti oman alueensa edunvalvontaan.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia?

— Erittäin harkiten. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin normistoihin. Tämän vuoksi se on sitoutunut ottamaan tietyn määrän turvapaikanhakijoita.

— Kotouttamisen pelisäännöt on tehtävä entistä selvemmiksi ja on tähdennettävä voimakkaasti, että yksilön vastuu on meidän yhteiskunnassamme huomattava.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Sinisten Jari Lindströmiä. Hän on aina suhtautunut äärimmäisellä huolellisuudella, kun olemme olleet häneen yhteydessä Kouvolan edunvalvonta-asioissa. Hän heittää koko persoonansa peliin ja on helposti lähestyttävä sekä mukava. Ulkoisesti vaikuttaa siltä, että hän ei ole muuttunut ihmisenä, vaikka on joutunut henkisesti koviin paikkoihin.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Lainsäädäntötyöllä on lisättävä yhteiseurooppalaisia velvoitteita. Sen kautta Suomen on edelleen mietittävä, miten muovin saisi kierrätettyä vielä nykyistäkin paremmin ja miten saisimme enemmän muovittomia tuotteita. On nopeutettava isoja raide- ja ratahankkeita, joiden ansiosta voidaan ohjata esimerkiksi työmatkaliikennettä kumipyöriltä raiteille.

— Henkilökohtaisesti suurin teko lähtee omasta arjesta. Kulutustottumusten muuttaminen voi olla usein ihmisille se hankalin teko. Pitäisi valita aina suomalaista lihaa ja syödä tuotteita kausiluontoisesti.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluita pitäisi parantaa?

— Mitä enemmän riitelemme keskenämme, sitä vähemmän tämä seutukunta houkuttelee ihmisiä töihin. Seutukunta pitää tehdä houkuttelevaksi, ja ammattilaisten täytyy saada työskennellä ajanmukaisissa tiloissa.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen hirvittävän sitoutunut Kymenlaaksoon. Oma kokemukseni ja koulutukseni eivät ole pahitteeksi. Näen alueella paljon mahdollisuuksia, mutta tunnistan myös lähitulevaisuuden ja kaukaisetkin uhkakuvat. Täytyy osata miettiä, miten voisimme taklata niitä uhkakuvia, etteivät ne pääse kehittymään liian isoiksi. Minulla on taklaamistaitoja.

Jenny Hasu

Keskustan kansanedustajaehdokas Kouvolasta.

32-vuotias eduskunta-avustaja.

Asuu Kouvolan Kotkankalliossa.

Ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Kouvolan Sanomien juttusarjassa esitellään kouvolalaiset ja iittiläiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita pyydettiin ottamaan itsestään kuva jossakin heille tärkeässä paikassa.

Luetuimmat