Ehdokashaastattelu: Antti Eskelinen lisäisi kotouttamisen sijaan kotiuttamista

Perussuomalaisten Eskelinen oli aikaisemmin kasvissyöjä. Hän lopetti koska ei usko ilmastonmuutoksen pelastamiseen kasviksia syömällä.

antti eskelinen

Antti Eskelinen ikuisti selfiensä Lapin Inarinjärvellä.
Antti Eskelinen ikuisti selfiensä Lapin Inarinjärvellä.

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Tarvitaan eduskuntasalin ulkopuolista vaikuttamista. Ensinnäkin, pitää olla Kouvolan puolella hyvät suhteet. Pitää olla yhteydessä Kouvolan omaan elinkeinojohtoon. Myös ministereihin pitää olla hyvät välit, jotta pystyy saamaan asioita edes sanotuksi eteenpäin. Myös omassa eduskuntaryhmässä pitää osata avata suunsa.

— Itärata pitää saada. Fakta on, että mitä paremmat liikenneyhteydet on pääkaupunkiseudulle, sitä paremmin tulee elinvoimaa.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia? Miten kotouttamista pitäisi parantaa?

— Jos minua tuntee, niin tietää vastauksen: ei. Suomen valtion tehtävä on ajaa suomalaisten etuja, ei muiden.

— Kotouttamisen sijaan pitäisi keskittyä kotiuttamisen parantamiseen. Ne, joilla ei ole edellytyksiä Suomessa olemiseen, voisi kotouttamisen sijasta lähettää kotimaahansa.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Jyri Häkämiestä. Hän ei ole enää politiikassa, mutta oli kokoomuksen puolustusministeri. Hänellä oli oikeat uhkakuvat jo kauan ennen Krimin valloitusta. Hänellähän oli tämä kuuluisa lausunto, että Suomen kolme uhkatekijää ovat Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Yksittäinen kansanedustaja voi tehdä lakialoitteta. Pelkkä huutelu ei auta mitään. Toimenpiteiden pitää olla myös sellaisia, että ne oikeasti vaikuttavat ilmastoon. Moni puhuu, että metsien hakkuita pitäisi vähentää. Niitä pitää lisätä, sillä hakkuut nopeuttavat kasvua talousmetsissä, joissa puuta on enemmän kuin uhanlaisissa metsissä.

— Olen aina kierrättänyt kaiken. Se on tämän ikäisille kavereille ollut aina selvää. Olin aikaisemmin pitkään kasvissyöjä vaan en enää. Totesin, ettei tässä ole syytä olla syömättä lihaa.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluja pitäisi parantaa?

— Lappeenrannassa kokeiltiin mielenterveyspalveluissa jatkuvaa vastaanottoa kellon ympäri. Sillä saatiin muistaakseni 30 prosenttia säästöä; jonot poistuivat. Tätä voisi kokeilla muuallakin.

— Kun Kouvolassa oli puute puheterapeuteista, kokeilimme värväyskampanjaa oppilaitoksissa. Saimme heti 11 puheterapeuttia. Lääkäreitäkin voisi hakea suoraan kouluista.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen organisointikykyinen. Olen hoitanut tähänkin asti asiat niin kuin puolue on halunnut. En ole sen suhteen riidellyt. Eli jos haluaa äänestää perussuomalaista, olen varma vaihtoehto.

Antti Eskelinen

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Kouvolasta.

27-vuotias, työtön.

Asuu Kouvolan Rekolassa.

Ensimmäistä kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Kouvolan Sanomien juttusarjassa esitellään kouvolalaiset ja iittiläiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita pyydettiin ottamaan itsestään kuva jossakin heille tärkeässä paikassa.

Luetuimmat