Kouvolassa ja Iitissä on toistaiseksi äänestetty hieman muuta vaalipiiriä vaisummin eurovaaleissa

Katja Juurikko

Eurovaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä maanantaina ja tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.
Eurovaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä maanantaina ja tiistaina. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.

12,7 prosenttia suomalaisista äänioikeutetuista on jo äänestänyt europarlamenttivaaleissa. Ahkerimmin ennakkoääniä on annettu Helsingin vaalipiirissä, jossa äänestysprosentti oli sunnuntain äänestyksen jälkeen 14,9.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänestysprosentti asettui sunnuntai-iltana tasan 12:een. Ennakkoääniä oli kasassa yhteensä 43 503 ääntä.

Kouvolassa ja Iitissä äänestettiin vähän laiskemmin kuin vaalipiirissä keskimäärin. Niin Kouvolassa kuin Iitissä äänestysprosentti oli 11,2.

Kouvolalaisista oli sunnuntai-iltaan mennessä käynyt uurnilla 7 542 ja iittiläisistä 617. Naiset olivat käyneet hieman miehiä aktiivisemmin äänestämässä.

Eurovaaleissa voi äänestää ennakkoon vielä maanantaina ja tiistaina. Kouvolan ennakkoäänestyspaikat näet täältä ja Iitin ennakkoäänestyspaikat täältä.

Europarlamentinvaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.