”Kieltämättä vetää aika hiljaiseksi” — Mäntyharjun Antti Häkkänen (kok.) oli koko maan ykkönen ennakkoäänissä

Häkkäsen mukaan suurimman puolueen titteli ratkaistaan kokoomuksen, perussuomalaisten ja SDP:n kesken.

HS / Rio Gandara 

Hurjaa vaalitulosta tekevä Antti Häkkänen (kok.) seuraa tilanteen kehittymistä kokoomuksen vaalivalvojaisissa Helsingissä.
Hurjaa vaalitulosta tekevä Antti Häkkänen (kok.) seuraa tilanteen kehittymistä kokoomuksen vaalivalvojaisissa Helsingissä.

Mäntyharjun Antti Häkkänen (kok.) on tekemässä huikeaa vaalitulosta. Hän oli peräti koko maan ykkönen ennakkoäänien määrässä ja tuloslaskennan edetessäkin pysyy yhtenä maan äänikuninkaista tai -kuningattarista.

— Aika raju juttu, aivan mahtavaa. Se, että olen ennakkoäänissä koko Suomen paras, vetää kieltämättä miehen aika hiljaiseksi, tyytyväinen Häkkänen kertoi helsinkiläisessä ravintolassa järjestettävistä kokoomuksen vaalivalvojaisista.

Toiselle kansanedustajakaudelleen etenevä Häkkänen on vaali-illan Helsingissä, koska kokoomuksessa valtakunnallisen vaalitilanteen arviointi ja kommentointi on keskitetty hänelle ja puolueen puheenjohtajalle Petteri Orpolle.

Kaakkois-Suomen vaalipiirissä Häkkäsen suosio on omaa luokkaansa.

Kun äänistä oli laskettu runsaat 63 prosenttia, oli Häkkäselle kasassa jo yli 13 000 ääntä. Siinä vaiheessa toiseksi eniten Kaakkois-Suomessa oli ääniä kerännyt Juho Eerola (ps.), vajaat 6 000.

— Olen koittanut tehdä parhaani. Tulos kertoo, että jotain on tehty oikein. Kiitän luottamuksesta ja tuesta, Häkkänen tuumi.

Kokoomus taistelee eduskuntavaalien kärkitiloista. Häkkänen sanoo tilanteen vaikuttavan erittäin hyvältä.

— Perussuomalaisten ja SDP:n kanssa kamppailemme suurimman puolueen tittelistä, Häkkänen arvioi.

— Jännittävä taisto siitä tulee.