Ehdokashaastattelu: Jyri Hovilan mielestä ulkomaiset yritykset voivat piristää Kouvolan taloutta, jos päättäjillä riittää rohkeaa näkemystä

Suomen kansa ensin -puolueen Jyri Hovila sanoo olevansa hyvällä tavalla jästipää. Hänen mielestään sote-palveluita pitäisi ennemmin hajauttaa kuin keskittää.

Jyri Hovila

Jyri Hovilan mukaan ympäristöstä on pidettävä huolta.
Jyri Hovilan mukaan ympäristöstä on pidettävä huolta.

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Kansanedustajan voima tulee siitä, että hän voi nostaa asioita esille. Sitä on tehtävä sitkeästi, vaikka tulosta ei heti tulisi. Moni näkee Kouvolassa tyhjiä pikkukyliä. Minun mielestäni täällä on paljon hyviä ja käyttämättömänä makaavia toimitiloja yrityksille.

— Esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä on yrityksiä, jotka haluaisivat toimia Suomessa. Asia vaatisi rohkeaa näkemystä.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia?

— Turvapaikanhakijoita täytyy ottaa, mutta valintakriteerit ja määrät on arvioitava tarkkaan. Tunnen Inksasta kurdiyrittäjiä. He ovat puhuneet siitä, että heihin kohdistuu valtion taholta turhia ennakkoluuloja. Valvotaan ja tarkkaillaan, ollaanko tekemässä oikeasti töitä vai yritetäänkö huijata sukua maahan.

— Samaan aikaan Suomeen on tullut paljon väkeä, joiden taustoja ei ole voitu tarkastaa. Kaikkia ihmisiä täytyy rakastaa ja hädänalaisia auttaa, mutta sinisilmäinen ei tarvitse olla.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Pakko sanoa, että en ole seurannut politiikkaa sellaisesta näkökulmasta, että osaisin vastata. Valtakunnanpolitiikassa arvostan Paavo Väyrystä (Seitsemän tähden liike). Poliittisesti en ole asioista aina samaa mieltä, mutta arvostan hänen sitkeyttään. Väyrystä ei vaikuta kiinnostavan, pidetäänkö hänestä mielipiteidensä takia.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Ilmasto muuttuu. Se on selvä. Ilmastonmuutoksen syyt täytyisi kuitenkin selvittää loppuun asti ja täysin tieteellisesti. Missään nimessä ei pitäisi lipsua sellaiseen suuntaan, että tehdään jotakin, mutta vaikutuksista ei olla varmoja. Kun tiedetään ilmastonmuutoksen syyt kunnolla, voidaan miettiä, mitä pitää tehdä.

— Noin ylipäätään luonnon tuhoaminen täytyy lopettaa. Luonnonsuojelun eteen on tehtävä paljon työtä.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluita pitäisi parantaa?

— Lähtisin siitä, että palvelut pitäisi ennemmin hajauttaa kuin keskittää isoihin laitoksiin. Etenkin vähävaraisille on hyvin vaikea tilanne, jos palvelut ovat kaukana.

— Hoitajien ja lääkärien työolot pitäisi tehdä motivoiviksi ja mielekkäiksi. Jos Suomesta loppuu työvoima, pitäisi kääntää katse työperäiseen maahanmuuttoon.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen hyvällä tavalla hirveän jästipäinen. Minun on pakko sanoa asiat suoraan sillä tavalla kuin ne ovat. Olen hyvä olemaan väärässä ja myöntämään, jos jokin asia vaatii korjausta. Minua on kuitenkin todella vaikea puhua ympäri, jos perusteet eivät ole kunnossa.

Jyri Hovila

Suomen kansa ensin -puolueen kansanedustajaehdokas Kouvolasta.

44-vuotias tietoturva-alan yrittäjä.

Asuu Inkeroisissa.

Toista kertaa ehdolla eduskuntavaaleissa.

Kouvolan Sanomien juttusarjassa esitellään kouvolalaiset ja iittiläiset eduskuntavaaliehdokkaat. Ehdokkaita pyydettiin ottamaan itsestään kuva jossakin heille tärkeässä paikassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset