Ennakkoääniä jännitetään kello 20 — Kouvolan Sanomat seuraa vaali-iltaa kattavasti: luvassa tuloksia, tunnelmia ja analyyseja

Lumikki Haaja

Äänestyspaikat sulkeutuvat kello 20, jolloin myös ennakkoäänet julkistetaan.
Äänestyspaikat sulkeutuvat kello 20, jolloin myös ennakkoäänet julkistetaan.

Ennakkoäänten jakauma selviää noin kahden tunnin kuluttua kello 20. Tällöin on jo olemassa jonkinlainen kuva siitä, ketkä kouvolalaiset ehdokkaat istuvat eduskunnassa tulevalla kaudella. Jännitettävää kuitenkin riittää, sillä ennakkoäänet eivät kerro koko totuutta.

Asia varmistuu muutamassa tunnissa. Neljä vuotta sitten Kaakkois-Suomen tulos alkoi olla selvä noin kello 23:n aikoihin.

Kouvolan Sanomat seuraa vaali-illan tapahtumia verkossa loppuun saakka. Luvassa on tuloksia, tunnelmia ja analyyseja. Seuraamme sekä Kaakkois-Suomen vaalipiirin ääntenlaskentaa että koko maan tuloksen muotoutumista.

Lisäksi käymme useiden ehdokkaiden vaalivalvojaisissa. Kerromme ehdokkaiden reaktiot ennakkoääniin ja kommentit ääntenlaskennan edetessä ja läpimenijöiden varmistuessa. Luvassa on myös videoita paikan päältä.

Kun Kaakkois-Suomen ja koko maan tulos on selvinnyt, siirrymme tulosuutisoinnista analyyseihin. Arvioimme, mitkä syyt vaikuttivat tuloksen muotoutumiseen. Lisäksi kerromme, mitä tulos merkitsee Kouvolalle ja kouvolalaisille, ja miten tästä eteenpäin jatketaan.

Esittelemme totta kai kaikki kaakon uudet kansanedustajat.