Väsynyt, mutta tyytyväinen Kristian Sheikki Laakso: ”Kova työ on tehty, jos tätä olisi jatkunut vielä viikon, olisin sairaalassa letkuissa” — Katso videolta tuoreen kansanedustajan tunnelmat vaalivalvojaisista

Äänimääräänsä Laakso luonnehti yllättävän pieneksi kentältä saamaansa palautteeseen nähden.

Raimo Eerola

Kristian Sheikki Laakso (keskellä) ei uskaltanut tuulettaa ennen kuin tulos oli selvä. Laakson läpimenoa jännittivät muun muassa poika Luca Laakso (vasemmalla) ja Iitistä vaalivalvojaisiin tullut Jani Kytösaho (oikealla).
Kristian Sheikki Laakso (keskellä) ei uskaltanut tuulettaa ennen kuin tulos oli selvä. Laakson läpimenoa jännittivät muun muassa poika Luca Laakso (vasemmalla) ja Iitistä vaalivalvojaisiin tullut Jani Kytösaho (oikealla).

Kova työ palkittiin. Näillä sanoilla perussuomalaisten ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi valittu kouvolalainen Kristian Sheikki Laakso kommentoi läpimenoaan.

— Raatamallakin pääsee läpi. Totta kai se tuntuu hyvältä.

En ole polttanut missään vaiheessa haalareita. — Kristian Sheikki Laakso

Laakso oli tuloksen selvittyä väsynyt, mutta tyytyväinen. Syynä oli se, että viime viikkoina yöunet jäivät viiteen tuntiin.

— Jos tätä olisi jatkunut vielä viikon, olisin sairaalassa letkuissa.

Kampanjaansa 7 000 euron budjetilla vienyt Laakso kertoi tehneensä raakaa kenttätyötä kampanjansa eteen. Se kannatti.

— Olen näissä hommissa kokematon, mutta tein sen minkä pystyin.

"Haalareita en polttanut missään vaiheessa"

Leikarissa Kotkassa vietetyissä vaalivalvojaisissa Laakso oli heti ennakkoäänien selvittyä varovaisen toiveikas läpimenostaan. Henkseleitä hän ei yltynyt paukuttamaan ennen kuin tulos oli lopullisesti selvinnyt.

— En ole polttanut missään vaiheessa haalareita. Olin valmistautunut heräämään maanantaina töihin, jos en mene läpi, Laakso sanoi.

Saamaansa äänimäärää Laakso luonnehti yllättävän pieneksi siihen nähden, minkälaista palautetta hän maakunnassa kiertäessään sai.

— Se oli rajua. Paljon sellaisiakin tuli sanomaan, että äänesti minua, vaikka eivät varsinaista kohderyhmää olleetkaan.

Laakso kertoi kohdentaneensa kampanjansa etenkin rahtareille, duunareille ja autoharrastajille. Hän uskoo myös tavoittaneensa heidät.

— Meinaan täyttää tehtäväni sillä suoraselkäisyydellä, mistä minut tunnetaan.

Itsetunto Laaksolla on omien sanojensa mukaan ollut kohdallaan jo ennen vaaleja muista kuin poliittisista ansioista. Laakson mukaan vaalit eivät olleet hänelle elämän ja kuoleman kysymys, mutta asioihin hän aikoo vaikuttaa.

Oman läpimenonsa lisäksi Laakso iloitsi puolueensa puolesta. Vielä viime vuonna gallupit povasivat kahdeksan prosentin kannatusta.

— Nousu siitä oli ihan käsittämätön.

Johanna Tenovirta

Kristian Sheikki Laakson poika Luca ja vaimo Johanna Budde-Laakso jännittivät viimeiseen saakka nelilapsisen perheen isän läpimenoa.
Kristian Sheikki Laakson poika Luca ja vaimo Johanna Budde-Laakso jännittivät viimeiseen saakka nelilapsisen perheen isän läpimenoa.

"Mies saattaa näkyä harvemmin kotona"

Leikarissa Laakson läpimenoa jännittivät myös vaimo Johanna Budde-Laakso ja poika Luca Laakso. Heille politiikka on tullut viime viikkoina tutuksi perheen isän vaalityön kautta. Yhdeksättä luokkaa käyvän Luca Laakson mukaan politiikka alkoi kiinostaa tänä vuonna koulussa aivan uudella tavalla. Luca Laaksolta kaverit kyselivät, mistä hänen isänsä lisänimi Sheikki on peräisin.

— Hän oli bensa-asemalla nuorena töissä. Öljysheikistä se on lyhennelmä.

Nelilapsisessa perheessä on Budde-Laakson mukaan totuttu tekemään paljon ja erilaisia töitä. Sen takia ei ollut ihme, että myös perhe valjastettiin vaalityöhön.

— Jaoin vaalimainoksia kauppakeskus Veturissa. Taisin tarjota Antti Häkkäsellekin, mutta hän kertoi jo tietävänsä, kuka isäni on.

Millä tavalla kansanedustajuus muuttaa perheen arkea, sitä Johanna Budde-Laakso ei vielä osaa arvioida. Niin pitkälle perheessä ei ole asiaa mietitty.

— Se jää nähtäväksi. Mies saattaa näkyä nykyistä harvemmin kotona.

Läpimenon varalta Budde-Laaksolla on jo miettinyt seuraavien itsenäisyysjuhlien puvun suunnittelijan valmiiksi.

— Sen tekee kaverini. Toiselle ja kolmannellekin vuodelle puvun suunnittelija on jo olemassa.

Luetuimmat

Kommentoidut