Ehdokashaastattelu: Jari Lindströmin mielestä ilmastonmuutoksen kanssa ei pitäisi kiihkoilla

Sinisten Lindström sanoo, että Suomeen kotoutettavalla on aina päävastuu onnistumisesta. Minä haluan kotoutua -ajatus on hänen mielestään olennainen.

Jari Lindström kotiportaillaan. Koti on hänelle kaikkein tärkein paikka.
Jari Lindström kotiportaillaan. Koti on hänelle kaikkein tärkein paikka.

Mitä yksittäinen kansanedustaja voi tehdä sen eteen, että Kouvolan elinvoima kehittyy?

— Verkostoitua. Yksin ei pysty saamaan mitään aikaiseksi. Pitää tuntea ihmisiä ja luoda suhteita. Se vaatii aikaa ja sosiaalista kanssakäymistä. Jos yksi asia pitää sanoa, niin se on tämä.

Tuleeko Suomen ottaa turvapaikanhakijoita, vaikka heidän tulonsa todettaisiin lisäävän yhteiskunnallisia ongelmia?

— Tässä vaiheessa ei. Mennään niillä, jotka on sovittu. Ne velvoitteet Suomi hoitaa. Eli humanitaarinen maahanmuutto niissä rajoissa, jotka on sovittu. Työperäistä maahanmuuttoa Suomi tarvitsee, mutta sekin on tehtävä hallitusti.

— Kotouttamisessa on paljon tehty, kun olen vastannut asiasta neljä vuotta. On laitettu kotouttaminen ja koko sen ajatus uusiksi. Meillä on resursoitu porukkaa ihan toisella tavalla. Kotouttaminen on aina kaksisuuntaista. Kotoutettavalla itsellään on päävastuu onnistumisesta. Minä haluan kotoutua -ajatus on se pääasia.

Ketä muun puolueen kaakkoissuomalaista poliitikkoa arvostat ja miksi?

— Olen ollut kaikkein eniten tekemisissä keskustan Pakkasen Markun kanssa, ja olemme tehneet todella paljon yhteistyötä. On paljon väännetty Kouvolan edunvalvontaan liittyviä juttuja, muun muassa helikopteriasiaa. Yhteistyö on Markun kanssa pelannut.

Mitä kansanedustajan pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

— Asian kanssa ei pitäisi pitäisi kiihkoilla. Samaan aikaan täytyy pitää huoli siitä, että meillä riittää työtä tässä maassa. Kestävä metsätalous on Suomelle iso asia. Sen me osaamme, emmekä tarvitse muiden neuvoja. Suhtaudun siihen pragmaattisesti ja realistisesti. En lähtisi kieltämisen linjalle. Esimerkiksi muovin kierrätys pitää saada paremmaksi.

Hoitaja- ja lääkäripula vaivaa Kymenlaaksoa. Miten Kouvolan seudun sote-palveluita pitäisi parantaa?

— Yksi asia on alan houkuttelevuus työnantajana. Kaikki tietävät, että tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän tekeviä käsiä. Alan palkkauksen pitäisi olla sellainen, että se houkuttelee tekijöitä. Robotti ei voi ikinä korvata ihmistä. Kymenlaaksossa täytyy pystyä tekemään yhteistyötä. Kouvolan ja Kotkan vastakkainasettelu on yhä olemassa, ja siinä on yksi häviäjä: me kaikki.

Uskoa on, että pikkuhiljaa on menty eteenpäin. Riitelemällä ei edetä mihinkään. Toisaalta ei ole mitään helppoa keinoa.

Miksi juuri sinä olisit hyvä kansanedustaja?

— Olen istunut kansanedustajana kaksi kautta. Puhuin aluksi verkostoista. Tässä hommassa olen saanut neljän vuoden aikana paljon enemmän aikaan kuin edellisen neljän vuoden aikana. Tiedän, miten systeemi toimii ja tiedän, mihin päin pitää kääntyä, jos tarvitsee apua. Olen tavannut satoja ihmisiä, joiden kautta voi vaikuttaa asioihin.

Jari Lindström

Sinisten kansanedustajaehdokas.

53-vuotias kansanedustaja.

Asuu Kuusankosken keskustassa.

Neljännen kerran ehdolla eduskuntavaaleissa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset